vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A szép arcbőr legjobb szövetségese

Megjelenésünkkel, ápoltságunkkal éppúgy kommunikálunk, mint a szavakkal. Külsőnk sokkal többet elmond rólunk, mint a viselkedésünk. Ne áltassuk magunkat, nem spórolhatjuk meg az arcápolást. Viszont praktikusabbá tehetjük. Csupán egy jó alap kell hozzá, ennek jártunk utána.

Mi közös a nőkben? Hogy leánykori álmainkat egyformán őrizzük? Hogy mi teremtünk otthont a lakásból? Hogy tudjuk, amint belül, úgy kívül? Mennyien figyeljük meg azokat a társaikat, akiknek korán reggel is kifogástalan a megjelenésük, dacára annak, hogy milyen terheket cipelnek. Jól ismerjük, hogy mit vált ki másikból az igényes külső, az etikett szerint egy jól megválasztott viselettel, szép frizurával és egy szolid sminkkel megtiszteljük a környezetünket is. Hiszünk benne, hogy ezekkel az apró fogásokkal jobbá tehetjük saját életünket és másokét is. De azt is jól tudjuk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy naponta órákat áldozzunk fel a megfelelés oltárán. Ezért némi kísérletezés után mindannyian elkötelezetten ragaszkodunk a bevált praktikákhoz, legyen szó ruhákról, cipőkről, kiegészítőkről és bőrápolásról. Mégis honnan ismerjük fel, hogy mi a legjobb számunkra? Nagy filozófusok évtizedeket szántak arra, hogy általános és örökérvényű igazságot adjanak erre a kérdésre. A válasz: az eredeti a legjobb! Most nem megfizethetetlen, drága holmikra kell gondolni, hiszen sokszor nem egy termék ára mutatja meg annak értékét, hanem a hatékonysága.

A fürdőszoba ékköve

Éppen ezt szeretem a Nu Skin 180° Face Wash arclemosóban. Megbízható, praktikus, mindennek tetejében környezetbarát. A tubusos kiszerelésnek és a légzáró kupaknak köszönhetően akkor sem tudom kiborítani az egészet, ha kapkodás közben használom. A krém állaga sűrű, ami víz hatására habozni kezd. Ez nekem már elég volt ahhoz, hogy meggyőződjek róla, egy alapos arctisztítót tartok a kezemben. A vízálló sminkkel is könnyen elbánik, igaz, én nemcsak azokon a napokon használom, amikor sminkelek, hanem a laza “pizsamás” szabadnapokon is, miután rájöttem, hogy csökkenti a bőr felszínén megjelenő gyulladásokat. Azonban mégis a környezetkímélő hatása miatt került a fürdőszobai polc kiemelkedő részére. Nem kell hozzá vattát használni! Amikor mindenhol arról hallunk, hogy milyen mértékű környezeti katasztrófa sújtja a Földet, óhatatlanul is jobban figyelünk a környezetvédelemre és próbáljuk csökkenteni ökológiai lábnyomunkat, akkor igazán jó, hogy van egy arclemosó, ami vattakorong nélkül is hatékonyan eltávolítja a sminket. Hogyan használom? Minden este ezzel koronázom meg a forró zuhanyt. Bevizezem az arcom és egy mogyorónyi krémet nyomok a tubusból a tenyerembe, majd átmasszírozom a homlokomat, az orromat, az orcámat és az államat, végül langyos vízzel lemosom. Amikor az élet nehézségi is rányomják a bélyeget a napra, akkor egy arcmaszkot is felteszek a lemosó után. De szerencsére mostanában erre a kedélyjavító lépésre nem volt szükség. Hozzon bármit az élet, egy valamiben biztos vagyok, hogy a szép bőr kulcsa ott áll a fürdőszobában.

„Ezt hol szerezted?”

Nemrég az egyik barátnőm átjött hozzánk, csúnyán összeveszett a férjével, ezért jobbnak látta, ha az éjszakát itt tölti nálunk. Az átbeszélgetett este után vett egy forró fürdőt, és mint ilyenkor minden nő, maga is szemrevételezte a polcon sorakozó kencéket. Már ideje volt, hogy lemossa a könnyektől megfakult sminkjét, és felfrissítse magát, így találkozott az én Nu Skin 180° Face Wash arclemosómmal. Amikor kijött a fürdőszobából én már készültem az újabb fájó beszélgetésre, hiszen érthető mondom minden bánatát meg akarta osztani. De keserű arc helyett felvillanyozva lépett be a nappaliba, kezében az arclemosóval. És csak annyit kérdezett: ezt hol szerezted? Miért nem mondtad korábban, hogy megtaláltad a tökéletes lemosót? Ezen nevezni kezdtünk. Másnap odaadtam neki a lemosót, nem azért, mert nekem nem volt rá szükségem, hanem, mert tudtam, most igazán nagy szüksége van a kényeztetésre, hiszen amint belül, úgy kívül.

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről