vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A szép arcbőr legjobb szövetségese

Megjelenésünkkel, ápoltságunkkal éppúgy kommunikálunk, mint a szavakkal. Külsőnk sokkal többet elmond rólunk, mint a viselkedésünk. Ne áltassuk magunkat, nem spórolhatjuk meg az arcápolást. Viszont praktikusabbá tehetjük. Csupán egy jó alap kell hozzá, ennek jártunk utána.

Mi közös a nőkben? Hogy leánykori álmainkat egyformán őrizzük? Hogy mi teremtünk otthont a lakásból? Hogy tudjuk, amint belül, úgy kívül? Mennyien figyeljük meg azokat a társaikat, akiknek korán reggel is kifogástalan a megjelenésük, dacára annak, hogy milyen terheket cipelnek. Jól ismerjük, hogy mit vált ki másikból az igényes külső, az etikett szerint egy jól megválasztott viselettel, szép frizurával és egy szolid sminkkel megtiszteljük a környezetünket is. Hiszünk benne, hogy ezekkel az apró fogásokkal jobbá tehetjük saját életünket és másokét is. De azt is jól tudjuk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy naponta órákat áldozzunk fel a megfelelés oltárán. Ezért némi kísérletezés után mindannyian elkötelezetten ragaszkodunk a bevált praktikákhoz, legyen szó ruhákról, cipőkről, kiegészítőkről és bőrápolásról. Mégis honnan ismerjük fel, hogy mi a legjobb számunkra? Nagy filozófusok évtizedeket szántak arra, hogy általános és örökérvényű igazságot adjanak erre a kérdésre. A válasz: az eredeti a legjobb! Most nem megfizethetetlen, drága holmikra kell gondolni, hiszen sokszor nem egy termék ára mutatja meg annak értékét, hanem a hatékonysága.

A fürdőszoba ékköve

Éppen ezt szeretem a Nu Skin 180° Face Wash arclemosóban. Megbízható, praktikus, mindennek tetejében környezetbarát. A tubusos kiszerelésnek és a légzáró kupaknak köszönhetően akkor sem tudom kiborítani az egészet, ha kapkodás közben használom. A krém állaga sűrű, ami víz hatására habozni kezd. Ez nekem már elég volt ahhoz, hogy meggyőződjek róla, egy alapos arctisztítót tartok a kezemben. A vízálló sminkkel is könnyen elbánik, igaz, én nemcsak azokon a napokon használom, amikor sminkelek, hanem a laza “pizsamás” szabadnapokon is, miután rájöttem, hogy csökkenti a bőr felszínén megjelenő gyulladásokat. Azonban mégis a környezetkímélő hatása miatt került a fürdőszobai polc kiemelkedő részére. Nem kell hozzá vattát használni! Amikor mindenhol arról hallunk, hogy milyen mértékű környezeti katasztrófa sújtja a Földet, óhatatlanul is jobban figyelünk a környezetvédelemre és próbáljuk csökkenteni ökológiai lábnyomunkat, akkor igazán jó, hogy van egy arclemosó, ami vattakorong nélkül is hatékonyan eltávolítja a sminket. Hogyan használom? Minden este ezzel koronázom meg a forró zuhanyt. Bevizezem az arcom és egy mogyorónyi krémet nyomok a tubusból a tenyerembe, majd átmasszírozom a homlokomat, az orromat, az orcámat és az államat, végül langyos vízzel lemosom. Amikor az élet nehézségi is rányomják a bélyeget a napra, akkor egy arcmaszkot is felteszek a lemosó után. De szerencsére mostanában erre a kedélyjavító lépésre nem volt szükség. Hozzon bármit az élet, egy valamiben biztos vagyok, hogy a szép bőr kulcsa ott áll a fürdőszobában.

„Ezt hol szerezted?”

Nemrég az egyik barátnőm átjött hozzánk, csúnyán összeveszett a férjével, ezért jobbnak látta, ha az éjszakát itt tölti nálunk. Az átbeszélgetett este után vett egy forró fürdőt, és mint ilyenkor minden nő, maga is szemrevételezte a polcon sorakozó kencéket. Már ideje volt, hogy lemossa a könnyektől megfakult sminkjét, és felfrissítse magát, így találkozott az én Nu Skin 180° Face Wash arclemosómmal. Amikor kijött a fürdőszobából én már készültem az újabb fájó beszélgetésre, hiszen érthető mondom minden bánatát meg akarta osztani. De keserű arc helyett felvillanyozva lépett be a nappaliba, kezében az arclemosóval. És csak annyit kérdezett: ezt hol szerezted? Miért nem mondtad korábban, hogy megtaláltad a tökéletes lemosót? Ezen nevezni kezdtünk. Másnap odaadtam neki a lemosót, nem azért, mert nekem nem volt rá szükségem, hanem, mert tudtam, most igazán nagy szüksége van a kényeztetésre, hiszen amint belül, úgy kívül.

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről