Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Méregtelenítés – mi is pontosan, és mikor van rá szükség?

Szinte minden nap hallani  a méregtelenítés fontosságáról, vagy az ellenérvekről. Érdemes egy kicsit körüljárni ezt a folyamatot, hogy tisztába kerülj ezzel a témakörrel. Egyáltalán miért is van erre szükség, mi az, amit ténylegesen várhatsz egy kúrától, esetleg hosszabb távon jobban jársz-e egy életmód váltással… Megannyi kérdés, amiről érdemes kicsit részletesebben is beszélnünk.

Nagyon sok ember szenved a testében felgyülemlett méreganyagoktól, vagy a megemésztetlen ételrészecskék (salakanyagok) szervezetben rekedésétől. A méreganyagok nem csak a betegségek okozói, de akadályozzák a tápanyagok feldolgozását is. Ha nem tisztítjuk meg a testünket ezektől a felgyülemlett salakanyagoktól, nem is tudjuk majd felszívni a megfelelő tápanyagokat.

A legtöbb betegség –a krónikus betegségek is (pl. ízületi gyulladások, allergia, rák, stb.)- sokszor összefüggésben van a testben lévő méreganyagokkal.

Honnan tudhatom, hogy méreganyag van a szervezetemben?

Sok olyan tünet van, amely ha előfordul érdemes oda figyelnünk. Pld nyelvünk lepedékes, kellemetlen a test- és szájszagunk, székrekedésünk van, lustának, energiátlannak érezzük magunkat. Ide tartoznak még a különböző bőrproblémák, hiszen a bőrünk a legnagyobb méregtelenítő szervünk. Ha nálad fennáll bármelyik tünet a fentiek közül, akkor bizony már oda kell figyelni, mert a következő lépésként valamilyen betegséggel fog reagálni a szervezeted. NE VÁRD MEG!

Mi is az a méregtelenítés és hol történik a szervezetben?

Szervezetünk teszi a dolgát, – nem is vesszük észre ezt a folyamatot-   a különböző szerveink segítségével folyamatosan igyekszik a toxint eltávolítani, hogy  fenn tudja tartani a jó egészséget, a szerveink optimális működését.  A baj akkor kezdődik, amikor érzékelhetően megbomlik az egyensúlyi állapot és sok esetben már valamilyen elváltozás is kialakul.

Az lenne a szerencsés, ha nem várnád meg az elváltozást, mivel mindig könnyebb megelőzni a bajt, mint azt kezelni.

Korábban már írtam a méregtelenítő szerveinkről is ebben a témában. Ha érdekel, katt ide!

Share on facebook

Kapcsolódó cikkek

A stressz és a fogantatás

A  mai ember életében a stressz sajnálatosan már egy természetes állapottá vált. Őseink számára a veszélyek mindig kézzelfoghatóak voltak. A modern ember élete azonban telis-tele van megfoghatatlan, szimbolikus veszélyekkel, melyeket már nem is észlelünk. Egész életünket végigkíséri a megfelelési kényszer, az állandó alkalmazkodás és teljesítés, a hajsza, az anyagi problémák, a boldogtalan kapcsolatok, stb. Mindezek egyéntől függően “stresszelőek”, ki mennyire bírja a gyűrődést.

Tovább olvasom »

Így ápold a baba bőrét télen

Az egészséges, szép bőrt gyakran hasonlítják a babák bőréhez, ami azonban csak akkor marad finom puha, ha a szülők odafigyelnek helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről