vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A masszázs 7 meglepő, jó hatása

Az nem meglepő, hogy, ha a nyakad „elaludtad”, egy jó masszázs nagyon sokat segíthet, de egy jó masszírozásnak, sokkal több olyan jó hatása van, mint azt sok esetben gondolnánk. Íme, 7 meglepő, jótékony hatás, amiről nem biztos, hogy tudtál! 🙂

Harc a betegségek ellen

A jó közérzet, amit egy masszázstól kapunk, kihathat mélyen a test minden porcikájára. Azok az emberek, akik svédmasszázst kaptak, azok immunrendszere változást mutatott a kényeztetés végére – egy tanulmány szerint.

A tanulmány alapján különösen megnőtt a keringő limfociták száma, a fehérvérsejtek egy része, amik segítenek a betegségek leküzdésében.

Hátfájás

A krónikus alsó hátfájást hírhedten nehéz kezelni – az új útmutatók alapján, nem javasolt a tabletták szedése a megkönnyebbülés érdekében.

A masszázs azonban, egy gyógyszermentes megoldás lehet, hogy gyorsan jobban érezzük magunkat. Az alsó hátfájásos páciensek mintegy 50%-a, akik részt vettek egy 10 alkalmas masszázsterápián, klinikailag bizonyítottan szignifikáns javulás volt tapasztalható a fájdalmuk szempontjából. Ezek a hatások végük hosszantartónak bizonyultak – 75%-uk 24 hét után is tapasztalta a javulást.

Alvászavarok

Azok, akik hátproblémákkal küzdenek hajlamosak sajnos alvászavarokkal is megbirkózni. A masszázsterápia erre is megoldást nyújthat. Egy egyetemi tanulmányban 30 krónikus hátfájással küzdő felnőtt egyént vizsgáltak az alvásproblémák miatt. Akik belekezdtek a heti kétszeri masszázsterápiába, 5 héten keresztül, ezesetben is nagymértékű javulást tapasztaltak, értem ezalatt, hogy kevesebbszer keltek fel éjszaka, vagy kevésbé okozott problémát az elalvás. A kutatók meggyőződésé az is, hogy a kisebb és kevesebb fájdalom magasabb minőségű alvást eredményez.

Sportsérülés illetve izomláz

Egy nehéz edzés után a fájdalmad megoldása a masszázs táblán keresendő. A masszázs serkenti a vérkeringést ezáltal nagyon sok pozitív hatása van, edzések után alkalmazva is. Felgyorsítja a regenerációt illetve a szövetek, sejtek közötti anyagcserére is jó hatással van.

Jó kedvre derít, jó közérzetet hoz

Nem csak képzelgés, hogy jobban érzed magad utána. Kiválóan alkalmazható depresszióban szenvedő betegeknél is. Szintén tanulmány által bizonyított tény, hogy a depresszió tüneteit mérsékeli, de még kutatják, melyik ’masszázs-protokoll’ a legeredményesebb.

Enyhíti a szorongást

Szorongásos rendellenességgel küzdő egyéneknél is kedvező hatásokkal bír egy masszásterápia – egyetemes kutatás alapján. 6 hét után a masszázs terápia végén a pácienseknek számokban mérhetően javult az állapota a Hamilton szorongás skálán, ami a félelmeket, a feszültséget, álmatlanságot, nyugtalanságot is méri – többek közt.

Csökkenti a vérnyomást

Magas vérnyomással rendelkező nőket vizsgáltak egy iráni tanulmányban, akik    svédmasszázst kaptak 10-15 percig háromszor egy héten. Azt tapasztalták, hogy az alkalom végére 12 higanymilliméternyit csökkent a szisztolés vérnyomásuk, és ez kedvező állapot egészen 72 órán keresztül kihatott.

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről