vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A magyarok majdnem fele krónikus beteg

Elképesztő, de a magyar lakosság 41,7 százaléka állítja magáról, hogy valamilyen krónikus megbetegedésben szenved – derült ki egy kutatásból, melyet a Royal Philips Electronics készíttetett és vitatott meg a sajtó képviselőivel. Ez egy nagyon durva arány, és a statisztikák alapján mindez csak rosszabb lesz.

A kutatás szerint:

A válaszadók 36 százaléka érzi úgy, hogy a következő öt év során veszélyeztetett lesz valamilyen a szív- és érrendszeri megbetegedésben, míg az onkológiai-jellegű betegségektől csupán 12,1 százalékuk tart. A hazai adatok alapján ugyanakkor minden második ember halálát valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés okozza, mely éppen a kétszerese a daganatos betegségekben elhunytak számának.

Nagyon öregszünk!

A Föld lakossága eddig ismeretlen gyorsasággal öregszik; 2000-ben a hatvan év felettiek száma már megközelítette a 600 millió főt, amely 2006-ra körülbelül 700 millióra emelkedett. A szám 2050-re valószínűleg meg fog háromszorozódni, addigra gyakorlatilag 2 milliárd ember tartozik majd a hatvan felettiek kategóriájába. Következésképpen 2100-ra a fejlett világ fele krónikus betegségekben fog szenvedni – hívta fel a figyelmet a magyar kutatás értékelésekor Benedikt Laux, a Philips közép kelet-európai és adriai régióigazgatója.

A megelőzés mindennél fontosabbá vált

A megelőzéssel legalább annyit kell törődnünk, mint a kezeléssel. Az egészségtudatos nevelés egyre fontosabbá válik a terjedő krónikus betegségek veszélye miatt. Az embereket meg kell ismertetni az életformájukból adódó lehetséges következményekkel, ezáltal ösztönözhetjük őket egy egészséges és betegségektől mentes életmód kialakítására” – jelentette ki Benedikt Laux.

Mit tehetsz Te?

Amennyiben nem szeretnél a betegek táborához tartozni, itt az ideje, hogy törődj az egészségeddel. Első körben azt javaslom, hogy jelentkezz be hozzám egy antioxidánsszint-méréssel összekötött konzultációra. Az eredményeid után pedig tudok ajánlani egy biztos megoldást, ami nekem is segített a betegségemben.

Jól hangzik? A további részletekért keress elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

A cikk alapját a hazipatika.com szolgáltatta.

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről