vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A magyarok majdnem fele krónikus beteg

Elképesztő, de a magyar lakosság 41,7 százaléka állítja magáról, hogy valamilyen krónikus megbetegedésben szenved – derült ki egy kutatásból, melyet a Royal Philips Electronics készíttetett és vitatott meg a sajtó képviselőivel. Ez egy nagyon durva arány, és a statisztikák alapján mindez csak rosszabb lesz.

A kutatás szerint:

A válaszadók 36 százaléka érzi úgy, hogy a következő öt év során veszélyeztetett lesz valamilyen a szív- és érrendszeri megbetegedésben, míg az onkológiai-jellegű betegségektől csupán 12,1 százalékuk tart. A hazai adatok alapján ugyanakkor minden második ember halálát valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés okozza, mely éppen a kétszerese a daganatos betegségekben elhunytak számának.

Nagyon öregszünk!

A Föld lakossága eddig ismeretlen gyorsasággal öregszik; 2000-ben a hatvan év felettiek száma már megközelítette a 600 millió főt, amely 2006-ra körülbelül 700 millióra emelkedett. A szám 2050-re valószínűleg meg fog háromszorozódni, addigra gyakorlatilag 2 milliárd ember tartozik majd a hatvan felettiek kategóriájába. Következésképpen 2100-ra a fejlett világ fele krónikus betegségekben fog szenvedni – hívta fel a figyelmet a magyar kutatás értékelésekor Benedikt Laux, a Philips közép kelet-európai és adriai régióigazgatója.

A megelőzés mindennél fontosabbá vált

A megelőzéssel legalább annyit kell törődnünk, mint a kezeléssel. Az egészségtudatos nevelés egyre fontosabbá válik a terjedő krónikus betegségek veszélye miatt. Az embereket meg kell ismertetni az életformájukból adódó lehetséges következményekkel, ezáltal ösztönözhetjük őket egy egészséges és betegségektől mentes életmód kialakítására” – jelentette ki Benedikt Laux.

Mit tehetsz Te?

Amennyiben nem szeretnél a betegek táborához tartozni, itt az ideje, hogy törődj az egészségeddel. Első körben azt javaslom, hogy jelentkezz be hozzám egy antioxidánsszint-méréssel összekötött konzultációra. Az eredményeid után pedig tudok ajánlani egy biztos megoldást, ami nekem is segített a betegségemben.

Jól hangzik? A további részletekért keress elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

A cikk alapját a hazipatika.com szolgáltatta.

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről