vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A hollywoodi mosoly még sosem volt ennyire elérhető – Ismerd meg a 6 legjobb fogfehérítő módszert!

Van, akinek hajlama van a fogszuvasodásra, a fogak romlására, mások genetikailag szerencsésebbek. Bárkiről is legyen szó, a fogai ápolása saját érdeke. Az ember társas lény, és vannak olyan fizikai tulajdonságai, amit, ha akarna, se tudna elrejteni, és amelyek kihatnak szociális kapcsolataira. Az igénytelenség, az ápolatlanság rendkívül kellemetlen következményekkel járhat, teljesen jogosan. Pont ezért éreztem fontosnak, hogy megosszam tippjeimet a fehérebb fogak érdekében:

A 6 legjobb fogfehérítő módszer

1) Citromlével kevert szódabikarbóna

A bulvármagazinok tele vannak a sztárok különböző praktikáival a fehérebb fogak érdekében. A citromlé és szódabikarbóna egyvelegét elég sokan tartják hatásosnak, ebben a videóban láthatunk egy rövid videót a módszer helyes alkalmazásáról. A fogdörzsölős módszerekkel viszont csínján kell bánni, mert a zománcot is vékonyítják. Az, hogy a dörzsölés mennyire koptatja a zománcot, az a csiszoláshoz használt szemcsétől is függ. A szódabikarbónás dörzsölés felérdesíti a zománcfelszínt, ami azután segíti az újabb elszíneződést. Tehát én nem biztatnék erre senkit, a cikk végén mutatunk egy sokkal jobb opciót.

2) Eperrel kevert szódabikarbóna

A természetes megoldások kedvelői a fent említett kockázat miatt néhány éve a citromot felcserélték az eperre, és szódabikarbónával kevert eperszószt visznek fel a fogakra. A hatás hasonló, azonban egy új kutatás szerint ennek az eljárásnak is nagy hátránya, hogy az eper ugyancsak magas citrom- és almasav tartalma miatt ez az eljárás is erodálja a fogzománcot. Az előzőnél jobb, de én még mindig nem ezt ajánlom a fehérebb fogak érdekében. Ha valaki mégis az eperre tenné a voksát, az alábbi videóban a módszer mikéntjét is megnézheti.

3) Kozmetikai <-> Rendelői fogfehérítés

Ezt a kettőt dr. Pattogató Rita, a saját blogján tökéletesen körüljárta, idézem:

„A Kozmetikai fogfehérítés hidrogén-peroxid mentes fogfehérítést jelent. Ezt én inkább “randi” fehérítésnek hívom, mely néhány napra, esetleg hétre fehérebb fogakat eredményez.

Az eljárás teljesen ártalmatlan, a fogfehérítő anyag felhelyezéséhez még ínyvédő paszta sem szükséges. Nagy segítség a hosszan tartó fehérség megőrzése érdekében, ha a kozmetikai fehérítés után nem fogyasztunk színes ételeket, italokat és fogfehérítőt tartalmazó fogkrémmel mosunk fogat.”

„A rendelői fogfehérítés a kozmetikai fehérítéssel szemben egy lényegesen komolyabb és látványosabb eredményt nyújtó eljárás. Ezt a fehérítést csak fogorvos végezheti, ahol az ínyvédelemre is komoly hangsúlyt kell fektetni. A fogfehérítő anyag tartalmaz peroxidot, 16% karbamid peroxid a megengedett legmagasabb koncentráció, mely hatékony fehérséget eredményez és az elért eredmény jóval hosszabb távon megmarad.”

„Míg a kozmetikai fogfehérítés ára 12.000 – 16.000 Ft körül mozog, a rendelői, peroxidos fogfehérítések ára 40.000 – 120.000 forint között mozognak, az alkalmazott fogfehérítő rendszer márkájától függően.”

Ezek a kezelések jelentős terhet jelentenek bárkinek, de kétségkívül hatásosak. Egy kis odafigyeléssel, és a megfelelő fogkrémmel ugyan ezt a hatást érhetjük el, jóval alacsonyabb költségek mellett. De ne siessünk sehova, az utolsó pontban mindenre fény derül.

4) Otthoni fogfehérítés

A rendelői árakat- és a természetes módszerek negatív hatását látva sokan döntenek úgy, hogy többé-kevésbé megbízható helyekről, internetes felhasználók tapasztalataira hivatkozva rendelnek valami fogfehérítő terméket. Az alábbi linken elég részletes összefoglalót készített egy felhasználó a fehérítő tollakról, matricákról, sínekről és társaikról, akit érdekel ilyesmi, olvassa el bátran! Nem ajánlok semmi olyat, amit nem támasztanak alá hiteles orvosi kísérletek, úgyhogy mindenki saját kárára próbáljon ki ilyesmiket.

5) Helyes fogmosás

Egy 2014-es szakmai, reprezentatívnak minősíthető felmérés 1 szerint a magyar lakosság 57 százaléka mos naponta kétszer fogat (8 százalék ennél többször), 28 százalék viszont csak egyszer, és vannak olyanok, nagyjából 3 százalék, akik nem mosnak fogat minden nap. Ez egy elég hervasztó tény, pedig nem mondhatja senki, hogy nem kellemes, amikor tisztának, frissnek és üdének érezzük leheletünket, és egészségesnek a fogainkat, magunkat. Pedig a helyes fogmosás sokkal fontosabb, mint hogy mivel kenjük fogainkat a minél fehérebb hatás érdekében. Ha röviden össze kellene foglalnunk a mikéntjét, a következőt mondhatjuk: naponta reggel és este, minimum 2 percig, de 5-6 percnél tovább ne, lehetőség szerint elektromos vagy hagyományos fogkefével, körkörös mozdulatokat téve. Fogmosás után fogselyemmel (vagy fogköz- tisztítóval) tisztítsuk meg a fogközöket, majd szájvízzel öblögessünk 20-30 másodpercig. ( 1 Szájhigiénia kutatás 2014 – 1300 fős reprezentatív kutatás a magyar lakosság szájhigiéniás ismereteiről, attitűdjeiről és szokásairól – http://szajharmonia.hu)

6) Egy jó fogkrém

De milyen a jó fogkrém?

Finom – A szakemberek is azt mondják, fontos a fogkrém íze, állaga és habzóképessége, ez egyénenként változhat, de a jó minőségű fogkrémek általában minden szájban ugyanúgy viselkednek. Ha ízlik a fogkrém, nagyobb kedvvel állunk neki fogat mosni.

Fluorid tartalmú – A fogszuvasodás ellen leginkább a fogkrémek fluorid tartalmával védekezhetünk, viszont azok a fogkrémek, amikben több a fluorid, kevésbé habzanak. Valamit valamiért.

Természetes – Nem hátrány, ha természetesnek érezzük a fogkrémet, akár az íze, akár az összetétele alapján.

Fehéríti a fogunkat – A fogak elszíneződését mérsékli a fogkrémet nátrium-bikarbonát vagy karbamid-bikarbonát tartalma.

Óvja az érzékeny fogakat – Ha valakinek a szokásosnál érzékenyebb a foga, olyan fogkrémet használjon, ami kálium-nitrátot és stoncium-kloridot tartalmaz. Érdemes mindig ugyanazt a fogkrémet használni, és nem váltani gyakran.

És milyet kapsz, ha tőlem rendelsz?

Egy méltán nagy sikerű fogkrémet, amely:

  • peroxidmentesen fehérít,
  • nagyon kellemes ízű,
  • a gyerekeink is használhatják és használják is,
  • megakadályozza a fogkőképződést,
  • távol tartja a lepedéket,
  • bor, kávé tea és dohányzás okozta elszíneződéseknél is hatásos,
  • fehéríti a koronát és a hidat is,
  • sokkal olcsóbb, mégis ugyanolyan hatékony, mint bármelyik professzionális vagy otthoni fehérítő eljárás!

Ha te is a legjobb fogfehérítő módszert keresed elérhető áron, keress engem!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről