vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Megtörtént eset – erre figyelj, ha gyermek bőrápolásról van szó!

Vegyük távcső alá a bőrápoló szereket! Valóban a legrádább a legjobb? Könnyű elveszni a rengeteg termék közt. Különösen akkor, ha gyermekünknek vásárolunk, hiszen a bababőr a legérzékenyebb, a különböző márkák szlogenjei szerint viszont természetesen az adott termék lesz a legjobb minden gyermeknek… Egy megtörtént eseten keresztül elmesélem nektek, mire kell figyelni ilyenkor, és mi a megoldás, ha már megörtént a baj.

Az eset egy távoli ismerősömmel történt meg, akit nevezzünk a cikk erejéig Ilonának. Ilonával madarat lehetett fogatni, mikor megszületett a várva várt kisbabája rengeteg próbálkozás és várakozás után. Éppen ezért igyekezett mindenből a legjobbat megadni számára, beleértve a bőrápolási termékeket. Nem is gondolt arra, hogy nem mindig a legdrágább megoldás a legjobb. Ezt sajnos meg kellett tapasztalnia.

A babát a drogériák legdrágább gyermekfürdetőivel fürdette és még babaolajat is rendszeresen használt – természetesen abból is a legjobbnak hitt márkákat. Két éves korára a pici bőrén egyre gyakrabban jelentek meg kiütések, piros foltok. Ilona azt remélte, hogy a babaolaj gyakrabban való használata segíteni fog.

Ennek ellenére a helyzet csak rosszabbodott, így felkeresett egy bőrgyógyászt. Kiderült, hogy a kicsi ekcémás. Az orvos mindenféle krémeket írt fel számára, de egyik sem segített. Teltek a hónapok, hol jobb volt, hol rosszabb a baba bőre, de nem tüntek el véglegesen a kiütések.

Végül Ilona egy barátnője ajánlására felkeresett egy természetgyógyászt, aki kifejezetten gyermekekre specializálódott. A kedves hölgy először kifaggatta, hogy milyen krémeket használ, mivel fürdeti a kicsit. Számára gyorsan összeállt a kép: hiába a legrágább dolgok, az általa használt fürdetők és babaolaj sajnos több kárt okozott, mint használt. Olyan kőolajszármazékokat tartalmazott, ami nem hagyta a baba bőrét lélegezni, eltömítette a pólusokat. Ezek jelentősen közre játszottak a kialakult ekcémához. Ilona teljesen ledöbbent, hiszen tényleg a legjobbat akarta végig.

Szerencsére időben megkeresett, és a segítségemmel talált egy olyan babaápoló szert, ami semmi bonyodalmat nem okozott. A baba azóta is ép és egészséges https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png

A kőolajszármazék csak egy azok közül az összetevők közül, amiket érdemes elkerülni. Nem csak gyermekeknek szánt termékekben, hanem fenőtt ápolószerekben és kozmetikumokban is előfordul!

Ha szertnéd megtudni, milyen csodaszer mentette meg a baba bőrét, vagy csak tanácsot kérnél, hogy mire figyelj a jövőben, keress bátran!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről