vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Megtörtént eset – erre figyelj, ha gyermek bőrápolásról van szó!

Vegyük távcső alá a bőrápoló szereket! Valóban a legrádább a legjobb? Könnyű elveszni a rengeteg termék közt. Különösen akkor, ha gyermekünknek vásárolunk, hiszen a bababőr a legérzékenyebb, a különböző márkák szlogenjei szerint viszont természetesen az adott termék lesz a legjobb minden gyermeknek… Egy megtörtént eseten keresztül elmesélem nektek, mire kell figyelni ilyenkor, és mi a megoldás, ha már megörtént a baj.

Az eset egy távoli ismerősömmel történt meg, akit nevezzünk a cikk erejéig Ilonának. Ilonával madarat lehetett fogatni, mikor megszületett a várva várt kisbabája rengeteg próbálkozás és várakozás után. Éppen ezért igyekezett mindenből a legjobbat megadni számára, beleértve a bőrápolási termékeket. Nem is gondolt arra, hogy nem mindig a legdrágább megoldás a legjobb. Ezt sajnos meg kellett tapasztalnia.

A babát a drogériák legdrágább gyermekfürdetőivel fürdette és még babaolajat is rendszeresen használt – természetesen abból is a legjobbnak hitt márkákat. Két éves korára a pici bőrén egyre gyakrabban jelentek meg kiütések, piros foltok. Ilona azt remélte, hogy a babaolaj gyakrabban való használata segíteni fog.

Ennek ellenére a helyzet csak rosszabbodott, így felkeresett egy bőrgyógyászt. Kiderült, hogy a kicsi ekcémás. Az orvos mindenféle krémeket írt fel számára, de egyik sem segített. Teltek a hónapok, hol jobb volt, hol rosszabb a baba bőre, de nem tüntek el véglegesen a kiütések.

Végül Ilona egy barátnője ajánlására felkeresett egy természetgyógyászt, aki kifejezetten gyermekekre specializálódott. A kedves hölgy először kifaggatta, hogy milyen krémeket használ, mivel fürdeti a kicsit. Számára gyorsan összeállt a kép: hiába a legrágább dolgok, az általa használt fürdetők és babaolaj sajnos több kárt okozott, mint használt. Olyan kőolajszármazékokat tartalmazott, ami nem hagyta a baba bőrét lélegezni, eltömítette a pólusokat. Ezek jelentősen közre játszottak a kialakult ekcémához. Ilona teljesen ledöbbent, hiszen tényleg a legjobbat akarta végig.

Szerencsére időben megkeresett, és a segítségemmel talált egy olyan babaápoló szert, ami semmi bonyodalmat nem okozott. A baba azóta is ép és egészséges https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png

A kőolajszármazék csak egy azok közül az összetevők közül, amiket érdemes elkerülni. Nem csak gyermekeknek szánt termékekben, hanem fenőtt ápolószerekben és kozmetikumokban is előfordul!

Ha szertnéd megtudni, milyen csodaszer mentette meg a baba bőrét, vagy csak tanácsot kérnél, hogy mire figyelj a jövőben, keress bátran!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről