Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A méregtelenítés fontossága az egészségmegőrzésben (első rész)

Szinte minden nap hallani  a méregtelenítés fontosságáról, vagy az ellenérvekről. Érdemes egy kicsit körüljárni ezt a folyamatot, hogy tisztába kerülj ezzel a témakörrel. Egyáltalán miért is van erre szükség, mi az, amit ténylegesen várhatsz egy kúrától, esetleg hosszabb távon jobban jársz-e egy életmód váltással… Megannyi kérdés, amiről érdemes kicsit részletesebben is beszélnünk.

Nagyon sok ember szenved a testében felgyülemlett méreganyagoktól, vagy a megemésztetlen ételrészecskék (salakanyagok) szervezetben rekedésétől. A méreganyagok nem csak a betegségek okozói, de akadályozzák a tápanyagok feldolgozását is. Ha nem tisztítjuk meg a testünket ezektől a felgyülemlett salakanyagoktól, nem is tudjuk majd felszívni a megfelelő tápanyagokat.

A legtöbb betegség –a krónikus betegségek is (pl. ízületi gyulladások, allergia, rák, stb.)- sokszor összefüggésben van a testben lévő méreganyagokkal.

Honnan tudhatom, hogy méreganyag van a szervezetemben?

Sok olyan tünet van, amely ha előfordul érdemes oda figyelnünk. Pld nyelvünk lepedékes, kellemetlen a test- és szájszagunk, székrekedésünk van, lustának, energiátlannak érezzük magunkat. Ide tartoznak még a különböző bőrproblémák, hiszen a bőrünk a legnagyobb méregtelenítő szervünk. Ha nálad fennáll bármelyik tünet a fentiek közül, akkor bizony már oda kell figyelni, mert a következő lépésként valamilyen betegséggel fog reagálni a szervezeted. NE VÁRD MEG!

Mi is az a méregtelenítés és hol történik a szervezetben?

Szervezetünk teszi a dolgát, – nem is vesszük észre ezt a folyamatot-   a különböző szerveink segítségével folyamatosan igyekszik a toxint eltávolítani, hogy  fenn tudja tartani a jó egészséget, a szerveink optimális működését.  A baj akkor kezdődik, amikor érzékelhetően megbomlik az egyensúlyi állapot és sok esetben már valamilyen elváltozás is kialakul.

Az lenne a szerencsés, ha nem várnád meg az elváltozást, mivel mindig könnyebb megelőzni a bajt, mint azt kezelni.

Következő részben testünk méregtelenítő szerveiről ejtek néhány szót. Ha érdekelnek, katt ide!

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről