vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Mentsd meg magad a kiégéstől! 1. rész

Azzal ma már mindenki tisztában van, hogy a fizikai jólétünk megőrzéséhez edzésre is szükségünk van, hiszen ha nem mozgunk, akkor bizony berozsdásodunk.

Ahhoz azonban, hogy ténylegesen jól érezzük magunkat a bőrünkben a lelki egyensúlynak is meg kell lenni, hiszen ha az nincs meg, akkor a testünk is megbetegszik.

Éppen olyan szüksége van a lelkünknek, pszichénknek is az edzésre mint a testünknek. Gondolkoztál már azon, hogy vajon milyen módszerek vannak a szellemi egészségünk edzésére?

Egyre többet vagyunk kitéve a folyamatos stressznek, amely igen csak megtépázza az egészségünket. Épp emiatt jó, ha már az elején felismerjük, ha a kiégés tüneteit tapasztaljuk magunkon, és már akkor beavatkozunk, mielőtt még a teljes kiborulás vagy depresszió bekövetkezik.

Amikor folyamatosan elmosódik a határ a magánéletünk és a munkahelyi életünk között akkor már érdemes odafigyelni! Minden munkát elvállalunk, a lelelkesedésünk az egekben van, szinte minden időnket munkavégzéssel töltjük. Úgy érezzük mi vagyunk a legfontosabb láncszem a cégünk életében és így is viselkedünk.

Na de mi jön ezután….ha már az első lépésnél nem avatkozunk be akkor bizony hamarosan jön a harag és elkeseredés, egyre frusztráltabbak leszünk majd következik az apátia. Minél mélyebben belemegyünk annál nehezebb lesz kiszállni ebből a mókuskerékből.

Tudnod kell teret engedni a családi / baráti programoknak is a munka mellett. Kell tudnod igazi kikapcsolódást is megélni.

Javaslom, hogy már az elején figyeljünk oda magunkra és döntsünk okosan. Következő részben a megoldási lehetőségekről lesz szó, hogy megelőzzük a teljes a részleges összeomlást.

Ha érdekel kövess a következő hetekben is!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről