vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Mentsd meg magad a kiégéstől! 1. rész

Azzal ma már mindenki tisztában van, hogy a fizikai jólétünk megőrzéséhez edzésre is szükségünk van, hiszen ha nem mozgunk, akkor bizony berozsdásodunk.

Ahhoz azonban, hogy ténylegesen jól érezzük magunkat a bőrünkben a lelki egyensúlynak is meg kell lenni, hiszen ha az nincs meg, akkor a testünk is megbetegszik.

Éppen olyan szüksége van a lelkünknek, pszichénknek is az edzésre mint a testünknek. Gondolkoztál már azon, hogy vajon milyen módszerek vannak a szellemi egészségünk edzésére?

Egyre többet vagyunk kitéve a folyamatos stressznek, amely igen csak megtépázza az egészségünket. Épp emiatt jó, ha már az elején felismerjük, ha a kiégés tüneteit tapasztaljuk magunkon, és már akkor beavatkozunk, mielőtt még a teljes kiborulás vagy depresszió bekövetkezik.

Amikor folyamatosan elmosódik a határ a magánéletünk és a munkahelyi életünk között akkor már érdemes odafigyelni! Minden munkát elvállalunk, a lelelkesedésünk az egekben van, szinte minden időnket munkavégzéssel töltjük. Úgy érezzük mi vagyunk a legfontosabb láncszem a cégünk életében és így is viselkedünk.

Na de mi jön ezután….ha már az első lépésnél nem avatkozunk be akkor bizony hamarosan jön a harag és elkeseredés, egyre frusztráltabbak leszünk majd következik az apátia. Minél mélyebben belemegyünk annál nehezebb lesz kiszállni ebből a mókuskerékből.

Tudnod kell teret engedni a családi / baráti programoknak is a munka mellett. Kell tudnod igazi kikapcsolódást is megélni.

Javaslom, hogy már az elején figyeljünk oda magunkra és döntsünk okosan. Következő részben a megoldási lehetőségekről lesz szó, hogy megelőzzük a teljes a részleges összeomlást.

Ha érdekel kövess a következő hetekben is!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről