vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Természetes vitaminpótlás? Figyelj oda rá!

Az elmúlt évtizedekben robbanásszerűen megnőtt az iparilag feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, és ezzel párhuzamosan a betegségek száma is. Ez nem lehet véletlen.

Hogy mi a megoldás? Hogy hogyan tudjuk kivédeni ezt a kiszolgáltatottságot?

Először is együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt – az idénygyümölcsöket legfőképpen! Ebből bajunk nem származhat, sőt! A szervezet számára fontos kémiai anyagok többsége megtalálható a zöldségekben, gyümölcsökben. A kérdés az, milyen mennyiségben? Nos, hitelt érdemlő tanulmányok szerint a 60-as évektől kezdve folyamatosan csökken a vitaminok, nyomelemek mennyisége, méghozzá drasztikusan, bizonyos zöldségek, gyümölcsök tekintetében már 60-80 százalékkal! A talajból ugyanis kimosódtak a kalcium-, a magnézium-, a vas-, a réz-, a mangántartalékok, így nincs a növényekben sem elég ásványi anyag.

Egyes táplálkozási szakértők és néhány újhullámos gondolkodó szerint minél több nyers gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztanunk: ha kevesebb a vitamintartalom, akkor együnk többet!

Mindenre azonban nem tudunk egyszerre figyelni (és anyagilag is megterhelő lenne ez a vállalkozás), így a legjobb megoldás az, ha amolyan „all in” verzióban gondolkodunk. Ezért az étrend-kiegészítők alkalmazása lehet a helyes út (többek szerint egyetlen út), különösen akkor, ha létezik olyan tabletta vagy kapszula, amely szinte minden szükséges tápanyag szervezetbe jutását elősegíti – eláruljuk, létezik ilyen.

A táplálék-kiegészítők szedésének egyik legfontosabb indítéka a megelőzés, másodsorban a megfelelő tápanyag-mennyiségek „megszerzése”.

Ha veszünk egy nagy levegőt, és kimondjuk: kalcium, magnézium, cink, szelén, E-vitamin, C-vitamin, B6-vitamin, katechin, réz, B3-vitamin, mangán, pantonsav, folsav, B2-vitamin, D-vitamin, alphaliposav – nos, akkor nehéz elhinni, van olyan termék, amely mindezeket a megfelelő mennyiségben tartalmazza, pedig így van.

Komoly szaktekintélynek számító orvosok, professzorok gondolják úgy, hogy a főbb halálokok közül is a legmeghatározóbb alapprobléma az, hogy a testünk bizonyos szervei nem kapják meg a működésükhöz szükséges tápanyagokat.

A fent felsorolt vitaminok, ásványi anyagok külön-külön elengedhetetlen kellékek bizonyos szerveink „mindennapjaiban” – miért ne kaphatnánk meg őket egyben?

Ha így teszünk, az immunrendszer, a szív- és érrendszer, az anyagcsere-folyamatokért felelős szervek, a csont és izomzat egészséges működését érhetjük el, ráadásul természetes eredetű nyomelemek és vitaminok segítségével.

Javulhat életminőségünk, és a sejtöregedés lassításáért is tehetünk.

Egy korábbi cikkemben már szóltam a különböző zsírsavak jelentőségéről, kiemelten az omega-3-ról (és 6-ról), mint nélkülözhetetlen anyagról – ezt ugyanis nem tudja előállítani a szervezet a többi zsírsavhoz képest, holott nagyon is szüksége lenne rá. Ezt is be kell vinni, csakúgy, mint az antioxidánsokat, amelyekről már szintén ejtettünk szót korábban.

Fontos, hogy a vitaminok felszívódásához szükséges folyadék fogyasztása is megfelelő legyen.

Vitaminokra fel!

Amennyiben kíváncsi vagy arra, mely termékekben bízok én, melyek biztosítják a teljes vitamin- és tápanyagpótlásomat, keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről