vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Természetes vitaminpótlás? Figyelj oda rá!

Az elmúlt évtizedekben robbanásszerűen megnőtt az iparilag feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, és ezzel párhuzamosan a betegségek száma is. Ez nem lehet véletlen.

Hogy mi a megoldás? Hogy hogyan tudjuk kivédeni ezt a kiszolgáltatottságot?

Először is együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt – az idénygyümölcsöket legfőképpen! Ebből bajunk nem származhat, sőt! A szervezet számára fontos kémiai anyagok többsége megtalálható a zöldségekben, gyümölcsökben. A kérdés az, milyen mennyiségben? Nos, hitelt érdemlő tanulmányok szerint a 60-as évektől kezdve folyamatosan csökken a vitaminok, nyomelemek mennyisége, méghozzá drasztikusan, bizonyos zöldségek, gyümölcsök tekintetében már 60-80 százalékkal! A talajból ugyanis kimosódtak a kalcium-, a magnézium-, a vas-, a réz-, a mangántartalékok, így nincs a növényekben sem elég ásványi anyag.

Egyes táplálkozási szakértők és néhány újhullámos gondolkodó szerint minél több nyers gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztanunk: ha kevesebb a vitamintartalom, akkor együnk többet!

Mindenre azonban nem tudunk egyszerre figyelni (és anyagilag is megterhelő lenne ez a vállalkozás), így a legjobb megoldás az, ha amolyan „all in” verzióban gondolkodunk. Ezért az étrend-kiegészítők alkalmazása lehet a helyes út (többek szerint egyetlen út), különösen akkor, ha létezik olyan tabletta vagy kapszula, amely szinte minden szükséges tápanyag szervezetbe jutását elősegíti – eláruljuk, létezik ilyen.

A táplálék-kiegészítők szedésének egyik legfontosabb indítéka a megelőzés, másodsorban a megfelelő tápanyag-mennyiségek „megszerzése”.

Ha veszünk egy nagy levegőt, és kimondjuk: kalcium, magnézium, cink, szelén, E-vitamin, C-vitamin, B6-vitamin, katechin, réz, B3-vitamin, mangán, pantonsav, folsav, B2-vitamin, D-vitamin, alphaliposav – nos, akkor nehéz elhinni, van olyan termék, amely mindezeket a megfelelő mennyiségben tartalmazza, pedig így van.

Komoly szaktekintélynek számító orvosok, professzorok gondolják úgy, hogy a főbb halálokok közül is a legmeghatározóbb alapprobléma az, hogy a testünk bizonyos szervei nem kapják meg a működésükhöz szükséges tápanyagokat.

A fent felsorolt vitaminok, ásványi anyagok külön-külön elengedhetetlen kellékek bizonyos szerveink „mindennapjaiban” – miért ne kaphatnánk meg őket egyben?

Ha így teszünk, az immunrendszer, a szív- és érrendszer, az anyagcsere-folyamatokért felelős szervek, a csont és izomzat egészséges működését érhetjük el, ráadásul természetes eredetű nyomelemek és vitaminok segítségével.

Javulhat életminőségünk, és a sejtöregedés lassításáért is tehetünk.

Egy korábbi cikkemben már szóltam a különböző zsírsavak jelentőségéről, kiemelten az omega-3-ról (és 6-ról), mint nélkülözhetetlen anyagról – ezt ugyanis nem tudja előállítani a szervezet a többi zsírsavhoz képest, holott nagyon is szüksége lenne rá. Ezt is be kell vinni, csakúgy, mint az antioxidánsokat, amelyekről már szintén ejtettünk szót korábban.

Fontos, hogy a vitaminok felszívódásához szükséges folyadék fogyasztása is megfelelő legyen.

Vitaminokra fel!

Amennyiben kíváncsi vagy arra, mely termékekben bízok én, melyek biztosítják a teljes vitamin- és tápanyagpótlásomat, keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről