vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Szkenneld magad!


Az egészségünk egyik fontos pillérét alkotják az antioxidánsok.
Hiányukat sajnos általában nem érzékeljük időben, ezért
érdemes odafigyelni, hiszen komoly betegségek megelőzésének
alapjai. Az antioxidáns-szintünkre zöldségekkel és
gyümölcsökkel teli étrenddel figyelhetünk első sorban, szükség
esetén ezeket természetes alapú táplálék-kiegészítőkkel lehet
kicsit felturbózni. Itt jön a legfontosabb kérdés: honnan tudjuk,
hogy kell-e turbózni? Ezt nagyon könnyen kideríthetjük! A
Pharmanex által kifejlesztett Biofotonikus szkenner
pillanatok alatt megmutatja számunkra.

 

Mi bújik meg a futurisztikus név alatt?

 

A szkennert amerikai egyetemi kutatók fejlesztették ki az ezredforduló elején. Működése a Nobel díjas Raman spektroszkópián alapszik, rezgési spektrum segítségével szerez információt a molekulákról és azok összetételéről. Fényszóródás elvén működik, tehát egy gyenge kék fény segítségével méri a karotionid-szintet. Ez a technológia így nem csak nagyon pontos, hanem gyors is: azonnal látható eredményt kapunk könnyen értelmezhetően, színekre lebontva. Egy pirostól szürkéig terjedő skálán láthatjuk, hogy milyen éppen a karotinoid-szintünk, és szükséges-e azt növelni. Piros, narancs, sárga, zöld és kék: a piros a legalacsonyabb, míg a kék a legmagasabb karotinoid szintet jelöli. Talán említeni sem kell, hogy legyakrabban nem a zöld vagy kék szokott megjelenni a mérések után. Egy átlagos étrend mellett a piros és a narancssárga fordul elő legtöbbször. Ez azonban nem gond! A mérés eredménye egy kiindulópont, ami után sokkal könnyebb elindulni előre az úton.

Szkenner értékek színek szerint

Mire jók a karotinoidok?

 

A karotinoid nevű antioxidánsoknak nagy szerepe van egészségünk védelmében. Segítenek elkerülni a korai öregedést, a reumás megbetegedéseket és ízületi gyulladásokat. Sőt, csökkentik a szív-infarktus és a rák kialakulásának esélyeit is! De nem csak megelőzésben hasznosak, ugyanis immunerősítő hatásuk is van. Nyáron különösen fontos szerepet töltenek be a káros napfény elleni védekezésben, a megfelelő karotinoid-szint pedig természetesen aranyló bőrszínt is eredményezhet. Egy szó, mint száz, nagy szükségünk van rájuk. Szerencsére sok zöldségben és gyümölcsben megtalálhatóak, mint például a sárgarépa, spenót, saláták, bab vagy épp narancs. Az egészséges táplálkozásnál kezdődik minden – ismétlem magam mindig. Az pedig még jobb, ha ezt ellenőrizni tudjuk!

 

Derítsd ki Te is, hogy mennyi antioxidánsra van még szükséged!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről