vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Szabadgyök – a titkos gyilkos

Szeretnél egészséges maradni? Ki nem? De nem árt, ha tisztában vagy néhány információval, amelyeket ha nem veszel figyelembe, akkor bizony az egészséged látja a kárát!

Mik azok a szabadgyökök?

A szabadgyökök az úgynevezett rossz katonák, amelyek az élő szervezetben folyamatosan keletkeznek, de bejutnak kívülről is. Szabadgyök forrásnak tekinthetők bizonyos tartósítószerrel ellátott élelmiszerek, de a bőrön keresztül, vagy akár belégzéssel a légszennyeződés, dohányfüst miatt, a különböző sugárzások, vegyszerek, tartósítószerek, gyógyszerek is növelik a szabadgyök támadásokat a testünkben. Nincs más megoldás, mint megelőzni az oxidatív károsodások miatti betegségek kialakulását egy általános védelmi rendszer segítségével.

Miért fontos ez?

Tudnunk kell, hogy a szabadgyökök károsítják a DNS-t, ezzel támadást indítanak az immunrendszerünk ellen, ami által csökken az ellenálló képességünk például a rákkal szemben. Szervezetünk egy csodálatos mechanizmus, sokáig igyekszik semlegesíteni a szabadgyök támadásokat, de a tűrőképességének is van határa. Amikor az immunrendszer ellenőrzése alól már kiszabadul egy szabadgyök, akkor testünkben olyan károsodást idézhet elő, ami alapja különböző szív és érrendszeri, valamint a daganatos betegségeknek.

Mi lehet a megoldás?

Ha sikerül féken tartanunk szervezetünkben szabadgyökök támadását, az úgynevezett jó katonák, amelyek az antioxidánsok fel tudják venni a harcot a támadás ellen. Úgy tudnánk legjobban elképzelni, mintha egy testőr védené a szerveink működését. Ezek azért fontosak, mert az élet és a halál közötti különbséget jelenthetik és, emellett befolyásolják, milyen gyorsan és mennyire öregszünk. A szakemberek külön figyelmet szentelnek a természetes eredetű antioxidánsoknak, főleg az ilyen hatású vitaminoknak, amelyek képesek megelőzni az oxidatív károsodásokkal összefüggő bizonyos betegségek kialakulását, tehát általános egészségvédő hatásuk van.

Mi a lényeg:

A szabadgyököknek nagyon sok betegség előidézésében van jelentős szerepük. Ráadásul gyorsítják is az öregedési folyamatot. Szinte az összes halálos betegség kialakulásában szerepük van!

De van lehetőséged védekezni ellenük! Én több olyan módszert is ismerek, amely segít leküzdeni a szabadgyökök okozta támadást a szervezeted ellen. Ne késlekedj, hívj és segítek!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről