vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Súlykontroll, avagy arányosan legyünk aranyosak

Miért vagyunk túlsúlyosak? Miért tespedünk és punnyadunk a kelleténél többet? Miért nem mozgunk eleget? Mert nincs kedvünk hozzá. Miért nincs? Mert nem vagyunk magunkkal tisztában, békében, mert nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Ördögi körnek tűnik.

Az is, de valójában a tudatos táplálkozás, egészségfejlesztés és életszemlélet egy komplex, összetett „akaratrendszer”. Az egyik tényező kiegészíti a másikat.

Sosem fogunk lefogyni, sosem nézünk majd ki jól pusztán attól, mert felvásároljuk a csodaszereket, és vélhetően akkor sem, ha hetente futunk két-három alkalommal. Csak akkor, ha a szándék ott van a fejekben, ha nemcsak a szavak és a bogyók szintjén foglalkozunk saját magunkkal. Szintén nem vezet eredményre a hirtelen és drasztikusan bevetett megoldás – életmódot kell inkább változtatni.

Szüntessük meg az okokat

Korábbi írásunkban már jeleztük, ahhoz, hogy a testsúlyunkban bekövetkező kellemetlen változásokat meg tudjuk szüntetni, ki kell iktatni azokat az okokat, amelyek a diszkomfort-érzéshez vagy az elhízáshoz, az egyensúly felbomlásához vezettek – szintén ezt kell tennünk akkor is, ha még nem következett be a „baj”, de szeretnénk megelőzni.

Az elhízás, az aránytalan testsúly súlyos betegségek kockázatát rejti magában: magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák, daganatos betegségek.

Ki kell tehát iktatni a veszélyforrásokat ahhoz, hogy új életet tudjunk kezdeni.

Sokan azt gondolják, egészségesen étkeznek, és bár megoszlanak a vélemények, mit jelent az, hogy egészséges (valaki például esküszik arra, hogy húst kell fogyasztani, mások kiiktatnák teljesen az étrendből), vannak alapvetések, amelyek tekintetében már nagyjából teljes az egyetértés.

Különösen igaz ez akkor, ha egyre többször érezzük (és tényleg), hogy egy nagyobb étkezés után is éhesen maradunk. De miért?

Mit ne együnk – ami a problémák forrása lehet?

 • cukrot
 • fehér lisztet
 • rostokban szegény ételeket
 • tartósítószerekkel feldúsított termékeket
 • kalóriadús ételeket, amelyek csak alkalmi éhségcsillapításra alkalmazunk

Az ülő életmód, a mozgásszegény mindennapok mind hozzájárulnak a helyzet súlyosbodásához, amennyiben ezekhez nem arányos energiamennyiséget viszünk be a szervezetünkbe.

Ráadásul ahogyan egyre idősebbé válunk, testünk is változik, az izomtömegünk csökken, aminek az oka az anyagcserefolyamatok lelassulása. Márpedig ez veszélyes lehet. Mint ahogyan a hirtelen alkalmazott, drasztikus diéták is, amelyek esetén az izomtömeg is veszíthet a tömegéből, így a súlyok újra visszajöhetnek, a hatás csak átmeneti, hiszen testünk egyre kevesebb energiát képes elégetni.

Mi lehet a megoldás?

 • A megfelelő tápanyagbevitel!
 • A megfelelő folyadék-mennyiség bevitele!
 • A megfelelő időben és mennyiségben!
 • A megfelelő antioxidáns mennyiséggel!
 • Az izomtömeg növelése és/vagy megtartása!
 • Ez a négy alapvetés szükséges a kiindulóponthoz, a súlykontroll programok alapjait teremti ez meg.

Merthogy a súlykontroll jelentheti a megoldást, abban az esetben is, ha fogyni akarunk, vagy stabilizálni, formálni testünket, illetve megőrizni a kívánt arányokat.

Az egyik, általam már kipróbált út a klinikai kutatásokkal alátámasztott ageLOC módszer, melynek során 90 napon keresztül természetes összetevőkből álló tápanyagokat, étrend-kiegészítőket és étkezés-helyettesítő szeleteket vihetünk a szervezetünkbe.

Tanácsadó kézikönyv is jár a 90 napos program teljes igényét lefedő termékpaletta mellé.

Ha erről a programról bővebben akarsz tájékozódni a kedvetlen januári napokban, vagy egy kis lendületet szeretnél az elhatározásodhoz, keress bátran elérhetőségeim egyikén!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről