vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Stresszmentes élet? Csak rajtad múlik!

A szervezetre borzalmas hatással van hosszú távon a stressz. Betegséget fáradtságot és lelassult emésztést okoz. Szeretnél stresszmentes életet élni? Akkor ezt a cikket Neked írtam!

Nem mindegy a mérték

Bár a kismértékű, rövid ideig tartó stressz pozitív hatással van szervezetünkre, és teljesítményünkre is, a hosszabb távú közel sem végződik jól. Amikor a stressz állapota sokáig tart, tartósan fokozódik a pulzusszámunk, nő a vérnyomásunk, lelassul az emésztésünk.

A tartós stressz gyengíti immunrendszerünket, ezzel súlyos egészségkárosodást okoz.

A folyamatos ingerültség, idegeskedés fogékonyabbá tesz a különböző felső-légúti- és bőrbetegségekre, a hajhullásra. A stressz egyfajta menekülésre készteti szervezetünket, és mindez teljesen kimerítheti energiakészletünket.

„Hogyan éljek stresszmentesen?”

Fontos, hogy a stressz okozta immunrendszer-gyengülést enyhítsük, még mielőtt komolyabb kárt szenvednénk. A gyakori megbetegedések, a folyamatos fáradtság, a koncentrációs zavarok testünk intő jelei lehetnek arra, hogy változtatnunk kell életmódunkon.

Sokat segít a rendszeres sportolás, az egészséges táplálkozás és a sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás.

Hasznunkra lehet továbbá a stresszoldó légzés- és jógagyakorlatok megtanulása és alkalmazása, de ajánlott különböző vitaminok használata is, ezzel is megkönnyítve szervezetünk védekezőmechanizmusát.

Nem csak a kíváncsi emberek öregednek hamar

Ugyan nem csak a stresszel és a betegségekkel, hanem az öregedéssel is csökken szervezetünkben az egészséges sejtek száma, a nagymértékű stressz kifejezetten felgyorsítja az öregedési folyamatot. Ezért is lényeges, hogy a minimálisra csökkentsük a mindennapjainkban megjelenő stressz mennyiségét. Szervezetünk fontos alkotóelemei az antioxidánsok. Ezek olyan vegyületek, amelyek gátolják az oxidációs folyamatokat. Antioxidánsszintünket növelhetjük gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával, illetve speciálisan erre kifejlesztett vitaminokkal. Ennek növelésével csökkenthetjük esélyünket a különböző szív- és érrendszeri betegségekre.

A stressz leküzdésére, elkerülésére sikeresen alkalmazott módszerért keress meg bátran elérhetőségeim egyikén vagy messenger üzenetben, és felejtsd el a stresszes hétköznapokat!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről