vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Mit jelent a szervezetünk védekező képességének mérése és ez hogyan történik?

Vajon végig gondoltuk-e valaha, hogy mitől vagyunk egészségesek, és mi az oka annak, amikor megbetegszünk?

Egyre többször érezzük magunkat kimerültnek, egymás után jönnek a betegségek, amelyek ledöntenek bennünket a lábunkról, és sajnos gyakori ismeretségi körünkben a korai halál, pedig nem kellene ennek így lennie.

Az igaz, hogy az öregedés egy természetes folyamat, sebességén és lefolyásán azonban nagyon is tudunk változtatni! Genetikailag akár 120 évig is élhetnénk egészségesen, ezzel szemben az átlag életkor 65 év körül van. Én most töltöm be a 65. évemet, de szeretnék még egyszer ennyi ideig még élni egészségesen.

Te hova akarsz tartozni? Velem tartasz, vagy életed jelentős részét a rendelő intézetekben akarod tölteni és betegségeidet ecsetelni?

microscopeEgy amerikai tudós Dr. Joel D. Wallach kutatásainak eredménye talán a legegyszerűbb válasz a kérdésünkre: „17500 boncolást végeztem el, és a következő eredményre jutottam: “Minden állat és ember, amely természetes halált hal, a tápanyag hiánya miatt halt meg”.
A tápanyagoknak több csoportja van, amelyeknek az a feladata, hogy megerősítsék a szerveztünk védelmi rendszerét. Ezek közül az egyik legfontosabbak az antioxidánsok, amelyeknek az a feladatuk, hogy megfékezzék a szabadgyököket a szerveztünkben.

Testünk sejtekből épül fel, amelyek molekulákból állnak. Azokat a molekulákat, amelyek az oxidációs stressz miatt instabillá válnak, azokat nevezik szabadgyököknek. Ezek megtámadják a többi molekulát és így romlik a szerveztünk védekező képessége.

A szabadgyökök külső forrásból is bejuthatnak a szervezetbe, például környezeti ártalmak – kipufogógáz, ionizáló sugárzás, dohányzás, erős napfényhatás, számos méreg és gyógyszermérgezés, stb. – esetén.

Nem célunk tudományos értekezést folytatni, elegendő, ha azt megértjük, hogy a szabadgyökök vannak legnagyobb hatással testünk öregedési folyamataira, és folyamatosan gyengítik védelmi rendszerünket, megbetegedéseink jelentős része ennek következtében alakul ki.

Ezzel szemben állnak az antioxidánsok, amelyek a sejtjeinket folyamatosan támadó szabadgyökök elleni védelem első vonalát jelentik.

Az közismert tény, hogy az oxigén – amely elengedhetetlen az élethez – egy nagyon reaktív elem. Hasonlóan ahhoz, ahogy az oxigén hatására a vas megrozsdásodik, vagy, ahogy a vaj az oxidáció hatására megavasodik, szervezetünkben is hasonló folyamatok játszódnak le, aminek következtében a sejtjeink tönkre mennek, elpusztulnak. Ez az öregedés alapvető oka.

Antioxidánsoknak azokat az anyagokat hívjuk, melyek megakadályozzák vagy korlátozzák az oxidációt.

A szabadgyökök közömbösítése és az oxidációs folyamat minimálisra csökkentése, egyedül az antioxidánsok segítségével jöhet létre a szervezetünkben.

Ha a szabadgyökök elhatalmasodnak, a szervezetünkben bekövetkeznek a különböző civilizációs betegségek, a stroke, az infarktus, a rák és a cukorbetegség és ezek következménye a korai halál. Ezzel szemben, ha sikerül az antioxidáns védelmet megerősíteni, akkor ez egészséget, hosszú élettartamot eredményezhet.

„A testünkben megtalálható antioxidánsok mennyisége egyenesen arányos azzal, mennyi ideig élünk.” mondta Richard Cutler MD, a Nemzeti Egészségügyi Intézet öregedésellenes kutatásainak vezetője. A fentiek miatt nagyon fontos, hogy tudjuk, hogyan is áll a szervezetünk védelmi pajzsa.

 

Ha a fentiek kíváncsivá tettek, hogy milyen a Te védekező képességet, vagy akár arra is kíváncsi vagy, hogy hogyan lehet ezen javítani, akkor gyere el egy mérésre, ahol az antioxidáns szint mellet egy véroxigén szint mérése és egy fél órás tanácsadás is segíti a tájékozódásodat és az egészséges, hosszú élethez a lehetőségedet.

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről