vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Ha Te is így élsz, akkor sajnos nem a koronavírus lesz a legnagyobb bajod

Nagyon érdekes cikket olvastam és ez indította el azt a gondolatmenetet, amit szeretnék most megosztani veletek.

A Titanic példája

Te is olyan hetykén válaszolsz a figyelmeztetésre, mint valamikor a Titanic kapitánya tette, akit figyelmeztettek a jégveszélyre? Smith kapitány zsebében előző nap hét jégveszélyre figyelmeztető távirat landolt. Csak éppen nem foglalkozott velük…

A Titanic-mentalitás, miszerint sebezhetetlen vagy sajnos akkor sem jött be és most sem fog bejönni.

Nem az „utasok” bűne, ha nem készülnek minden nap a végveszélyre. A kapitány és a tisztek dolga volna komolyan venni a veszélyjeleket és megtenni a szükséges intézkedéseket. Sajnos a mai egészségügyi lehetőségek mellett el kell döntened, hogy utasa vagy kapitánya leszel a saját életednek.

Strucc-mentalitás

„Minek figyeljünk az intő jelekre, velem ez úgy sem történhet meg” – ezt gondolod Te is???

Ha homokba dugod a fejed, sajnos attól a veszély nem múlik el!

Ha valamin, hát az egészségünk megóvásán nem szabad spórolni. Érdemes megnézned az olasz Nemzeti Egészségügy Intézet által kiadott elemzést 355 elhunyt kórtörténetéről. A betegek 0.8%-a volt a fertőzést megelőzően (látszólag!) egészséges, 84%-uk két vagy több civilizációs betegségben szenvedett.

Mik ezek a betegségek?

Sajnos a helytelen életmód következményeként nálad is fennállhatnak, ha nem figyelsz oda fokozottan a megelőzésre.

  • magas vérnyomás
  • cukorbetegség
  • rák
  • veseelégtelenség
  • elhízás
  • anyagcserezavarok
  • szív- és érrendszeri megbetegedések

Sajnos azt kell egyre inkább észrevennünk, hogy a  jóléti társadalmak – lássuk be – nem a vírusokba, hanem a jólétbe halnak bele. A bőség társadalmában előállt a habzsolás és a kezeléssekkel meghosszabbított élet egyensúlya.

Carpe diem

Akik most meghalnak, többségükben olyan emberek, akik eddig is csak azért éltek, mert a gyógyszerekkel sikerült nekik az élet és halál mezsgyéjén egyensúlyozniuk. Nevezhetjük az orvoslás diadalának, hogy ezek a súlyosan beteg emberek sokáig életben tarthatók, de tekinthetjük ezt az egészet az emberek becsapásának is.

A nyugati orvoslás elhitette az emberekkel, hogy az életmódjuk okozta betegségekről nem tehetnek, és az orvostudomány az, amely a gyógyszeriparral karöltve megmenti az ő életüket. A balga tömeg elhiszi, mert el akarja hinni: cserébe ehet és ihat annyit, amennyit csak akar. A dietetika meg jön az okostányérral, meg az „együnk változatosan” dumával, és ajánlgatja a sütőolajat, ami két, évtizedekig eltitkolt vizsgálat újraelemzése szerint kétszeresére növeli a szívhalálozást

Az alattomos betegségek kora

Évente milliók halnak meg olyan betegségekben, amelyek életmódváltással megelőzhetők volnának. A silány szénhidrátalapú, mikrotápanyagokban hiányos táplálkozásnak súlyosak a következményei. A nyugati világ úgy túltáplált, hogy közben alattomos hiánybetegségekben szenved. Ide vezet, ha az emberek a szemétből próbálnak „választékosan” táplálkozni.

Mindezt megszoktuk és az élet normális menetének tekintjük. Végülis, aki felhőtlenül akar mulatni, az ne gondoljon a számlára, amit majd a végén kell megfizetnie…

Most még van esélyed változtatni!

Ha nem veszed kezedbe most az életed irányítását legalább az egészség területén, s nem gondolkozol ez a fentieken, akkor sajnos az is előfordulhat, hogy nem a járvány volt a legrosszabb, ami történhetett, hanem az, hogy megint nem tanultál belőle semmit. Minden megy tovább a következő járványig, ami lehet sokkalta súlyosabb lesz, mint a mostani.

Válts életmódot, erősítsd meg az immunrendszered addig míg nem késő és a civilizációs betegségek nem teszik tönkre az életedet.

A gondolatmenetet Szendi Gábor cikke indította el bennem, javaslom elolvasásra az Ő írásait is.

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről