vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Ha Te is így élsz, akkor sajnos nem a koronavírus lesz a legnagyobb bajod

Nagyon érdekes cikket olvastam és ez indította el azt a gondolatmenetet, amit szeretnék most megosztani veletek.

A Titanic példája

Te is olyan hetykén válaszolsz a figyelmeztetésre, mint valamikor a Titanic kapitánya tette, akit figyelmeztettek a jégveszélyre? Smith kapitány zsebében előző nap hét jégveszélyre figyelmeztető távirat landolt. Csak éppen nem foglalkozott velük…

A Titanic-mentalitás, miszerint sebezhetetlen vagy sajnos akkor sem jött be és most sem fog bejönni.

Nem az „utasok” bűne, ha nem készülnek minden nap a végveszélyre. A kapitány és a tisztek dolga volna komolyan venni a veszélyjeleket és megtenni a szükséges intézkedéseket. Sajnos a mai egészségügyi lehetőségek mellett el kell döntened, hogy utasa vagy kapitánya leszel a saját életednek.

Strucc-mentalitás

„Minek figyeljünk az intő jelekre, velem ez úgy sem történhet meg” – ezt gondolod Te is???

Ha homokba dugod a fejed, sajnos attól a veszély nem múlik el!

Ha valamin, hát az egészségünk megóvásán nem szabad spórolni. Érdemes megnézned az olasz Nemzeti Egészségügy Intézet által kiadott elemzést 355 elhunyt kórtörténetéről. A betegek 0.8%-a volt a fertőzést megelőzően (látszólag!) egészséges, 84%-uk két vagy több civilizációs betegségben szenvedett.

Mik ezek a betegségek?

Sajnos a helytelen életmód következményeként nálad is fennállhatnak, ha nem figyelsz oda fokozottan a megelőzésre.

  • magas vérnyomás
  • cukorbetegség
  • rák
  • veseelégtelenség
  • elhízás
  • anyagcserezavarok
  • szív- és érrendszeri megbetegedések

Sajnos azt kell egyre inkább észrevennünk, hogy a  jóléti társadalmak – lássuk be – nem a vírusokba, hanem a jólétbe halnak bele. A bőség társadalmában előállt a habzsolás és a kezeléssekkel meghosszabbított élet egyensúlya.

Carpe diem

Akik most meghalnak, többségükben olyan emberek, akik eddig is csak azért éltek, mert a gyógyszerekkel sikerült nekik az élet és halál mezsgyéjén egyensúlyozniuk. Nevezhetjük az orvoslás diadalának, hogy ezek a súlyosan beteg emberek sokáig életben tarthatók, de tekinthetjük ezt az egészet az emberek becsapásának is.

A nyugati orvoslás elhitette az emberekkel, hogy az életmódjuk okozta betegségekről nem tehetnek, és az orvostudomány az, amely a gyógyszeriparral karöltve megmenti az ő életüket. A balga tömeg elhiszi, mert el akarja hinni: cserébe ehet és ihat annyit, amennyit csak akar. A dietetika meg jön az okostányérral, meg az „együnk változatosan” dumával, és ajánlgatja a sütőolajat, ami két, évtizedekig eltitkolt vizsgálat újraelemzése szerint kétszeresére növeli a szívhalálozást

Az alattomos betegségek kora

Évente milliók halnak meg olyan betegségekben, amelyek életmódváltással megelőzhetők volnának. A silány szénhidrátalapú, mikrotápanyagokban hiányos táplálkozásnak súlyosak a következményei. A nyugati világ úgy túltáplált, hogy közben alattomos hiánybetegségekben szenved. Ide vezet, ha az emberek a szemétből próbálnak „választékosan” táplálkozni.

Mindezt megszoktuk és az élet normális menetének tekintjük. Végülis, aki felhőtlenül akar mulatni, az ne gondoljon a számlára, amit majd a végén kell megfizetnie…

Most még van esélyed változtatni!

Ha nem veszed kezedbe most az életed irányítását legalább az egészség területén, s nem gondolkozol ez a fentieken, akkor sajnos az is előfordulhat, hogy nem a járvány volt a legrosszabb, ami történhetett, hanem az, hogy megint nem tanultál belőle semmit. Minden megy tovább a következő járványig, ami lehet sokkalta súlyosabb lesz, mint a mostani.

Válts életmódot, erősítsd meg az immunrendszered addig míg nem késő és a civilizációs betegségek nem teszik tönkre az életedet.

A gondolatmenetet Szendi Gábor cikke indította el bennem, javaslom elolvasásra az Ő írásait is.

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről