vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A legjobb fogfehérítős fogkrém tesztje III – A következő két hét tapasztalatai + az ideális fogmosási rutin

Egyszer már írtam a fogfehérítésről, és akkor ajánlottam is egy szuper fogkrémet. Most viszont úgy döntöttem, hogy a szeptembert arra szánom, hogy jobban megismertessem Veletek ezt a terméket. Aki használja, maximálisan elégedett vele, ezért szeretném szélesebb körökben is felhívni rá a figyelmet, hogy több emberhez eljuthasson.

A sorozat első részét a kicsomagolásról és az első ízpróbáról itt találjátok.

A sorozat második részét az első hét tapasztalatairól pedig itt.

Az elmúlt két hét tapasztalatai

Sziasztok Vitalproject olvasók, Krisztián vagyok újra, és jó híreket hoztam. Három hete használom a Dóra által ajánlott terméket, és már látok is apró árnyalatváltozást. Persze ilyen rövid idő után nem fogunk hasra esni az eredménytől, mivel nem sósavval maratom a fogaimat, de én nagyon elégedett vagyok eddig. Az alábbi képen meg is tekinthetitek a jelenlegi állapotot, a horribilis kinézetű fogaim máris barátságosabbak 🙂  :

A másik sztorim pedig az, hogy a minap itt aludt egy barátom, és saját híján az én fogkrémemet használta. Meglepődött az ízén, majd felvilágosítottam, hogy ez egy fehérítős cucc, próbálja csak ki. Mindössze kétszer használta (reggel, este), de már rendelt is egyet Dórától, úgy rákapott!

Pár újabb tipp a helyes fogmosáshoz

Még jobban beleástam magam a témába, és találtam egy szuper cikket, amit Veletek is meg szeretnék osztani. Dr. Al-Katib Kamil, a Mercz Fogászat fogorvosa eloszlatja a tévhiteket, és megosztotta a leghatékonyabb fogápolási trükköket:

Hányszor kell fogat mosni egy nap?

Amennyiben egy idealizált szituációt kellene leírnom, akkor minden egyes étkezés után érdemes lenne fogat mosni. Azonban már a napi háromszori (reggeli, ebéd és vacsora utáni) alapos szájápolással is nagyon jó higiéniai szintet lehet elérni és fenntartani.

Mivel és hogyan mossunk fogat?

Szerintem minden a gondos technikán múlik. Sokan úgy vélik, hogy minél erőteljesebben „sikálnak”, annál jobb eredményt érhetnek el vele.  Azonban a friss lepedék puha, és emiatt könnyű eltávolítani, akár gyengéd mozdulatokkal is, ezáltal megkímélhetjük fogunkat a túlzott koptatástól és ínyünket a mechanikai ártalmaktól. Komolyabb erőbehatást a fogkő-eltávolítás kíván, de azt bízzuk szakemberre. Éppen ezért én a legpuhább, tömött sörtéjű fogkeféket javaslom. A középerős is elfogadható, de az erős fogkeféket semmiképp nem ajánlom. A fogkefén túl pedig elengedhetetlen a fogselyem, fogköztisztító kefe, a nyelvkaparó és szájvíz használata is. A gyakori és gondos fogmosás a fogazat megőrzését szolgálja, azonban ha ezt hanyagul tesszük, akkor számolnunk kell a fogszuvasodás, a fogkőképződés, a túlzott fogkopás és az ínyvisszahúzódás problémájával.

Milyen gyakran cseréljük a fogkefénket?

Háromhavonta érdemes fogkefét váltani. Túl erős fogmosáskor a sörték elkezdenek idő előtt szétállni, ebből észrevehető a helytelen technika. Amennyiben pedig három hónap után is még egyben van, akkor érdemes megnézni, hogy mennyire is hatékony a választott fogmosási módszer.

A fogak tisztításán kívül mire kell még figyelnünk a szájápolásnál?

Mindenki a fogakról beszél, de a legtöbb baktérium a nyelven és a szájüreg lágyrészein van. A nyelven lévő fehér réteg felel többek között a szájszagért is. Létezik külön nyelvtisztító kefe, amivel ez eltávolítható, továbbá a szájvíz is elősegíti az itt lévő mikroorganizmusok számának a csökkentését.”

Végszó

Dóra vagyok újra, és remélem ma is hoztam Nektek valami újat és hasznosat. Ha felkeltette a fogkrém a Te érdeklődésedet is, keress bátran!

Ha pedig érdekel a teszt eredménye, kattints ide a befejező részért!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről