vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A legjobb fogfehérítős fogkrém tesztje II – Az első hét tapasztalatai + fogmosási tippek

Egyszer már írtam a fogfehérítésről, és akkor ajánlottam is egy szuper fogkrémet. Most viszont úgy döntöttem, hogy a szeptembert arra szánom, hogy jobban megismertessem Veletek ezt a terméket. Aki használja, maximálisan elégedett vele, ezért szeretném szélesebb körökben is felhívni rá a figyelmet, hogy több emberhez eljuthasson.

A sorozat első részét a kicsomagolásról és az első ízpróbáról itt találjátok.

Tippek a helyes fogmosáshoz

Egy hete folyik a tesztelés, ismét megkértem Kriszt, hogy ossza meg az élményeit. Ilyen rövid után valószínűleg még nem sok újat tud mondani, így készültem Nektek egy kis extrával is. Nem elég csupán a megfelelő terméket használni, nagyon fontos a helyes technika is. Lássuk is, hogy miről beszélek (forrás: Colgate)

A helyes fogmosás legalább két percet vesz igénybe. Nem tévedés: 120 másodpercet! A legtöbb felnőtt közel sem szán ennyi időt a fogmosásra. Legközelebb, amikor fogat mostok, mérjétek stopperórával az időt. A fogak megfelelő megtisztításához rövid, gyengéd mozdulatokkal használjátok a fogkefét, különös figyelmet fordítva az ínyszélre, a nehezen elérhető hátsó fogakra, valamint a tömések, koronák és egyéb fogpótlások körüli területekre. Alaposan tisztítsatok meg minden területet, a következők betartásával:

  • Tisztítsátok meg felső fogaitok külső felszínét, majd az alsó fogakét.
  • Tisztítsátok meg felső fogaitok belső felszínét, majd az alsó fogakét.
  • Tisztítsátok meg a rágófelszíneket.
  • A friss lehelet érdekében a nyelveteket is tisztítsátok meg.

Milyen fogkefét válasszunk, és milyen gyakran cseréljük?

A legtöbb fogászati szakember egyetért abban, hogy a lágy szálú fogkefék a legjobbak a foglepedék és az ételmaradékok eltávolításához. Emellett érdemes kis fejű fogkefét választani, mivel ezekkel jobban hozzá lehet férni a száj minden területéhez, a nehezen elérhető hátsó fogakat is beleértve. Sokak számára az elektromos fogkefe is jó választás lehet. Az elektromos fogkefével alaposan megtisztíthatók a fogak, különösen azok számára, akiknek a fogmosás problémát okoz, illetve akik korlátozott kézügyességgel rendelkeznek.

A fogkefét akkor kell cserélni, ha az elhasználódás jeleit kezdi mutatni, de legalább háromhavonta. Megfázás vagy más betegség után is fontos a fogkefe cseréje, mivel a szálakon korábban összegyűlt kórokozók újrafertőződést okozhatnak.

Az első hét tapasztalatai – Krisztián

Remélem, a fenti információk mindenkinek segítenek a megfelelő szájhigénia fenntartásához, most viszont átadnám a szót Krisztiánnak:

„Sziasztok Vitalproject olvasók, ismét én vagyok. Egy hete kezdtem a tesztet, és eddig elégedett vagyok a termékkel. Látható hatás nincs még, de az ízét rendesen megszerettem. Képpel most nem sokkolnék senkit, cserébe én is hoztam egy videót a helyes fogmosásról. Úgy voltam vele, hogy ha már belevetem magam a témába, rendesen csináljam. Nektek további szép napot, remélem hasznos lesz a videó:”

 

Én már várom a jövő heti bejelentkezést, remélem Ti is! Ha nem akartok semmiről sem lemaradni, iratkozzatok fel addig is a hírlevelemre!

Ha Te is kipróbálnád fogkrémünket, hívj vagy írj bátran!

Ha pedig érdekel a sorozat további két része is, kattints a lenti linkekre!

Harmadik rész

Negyedik rész

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről