vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

„A halál a belekben lakozik”, avagy miért is fontos ma egyre inkább Paracelsus igazsága:

Semmi meglepő nincs abban a mondásban, hogy az vagy, amit megeszel. Mégsem gondolunk bele a mindennapokban, hogy ennek mekkora jelentősége van az egész életünkre nézve. Gondoltál már arra, hogy olyan az egészséged, amilyet a beleidben élő mikróbák, ennek hatására a bélfalad, az emésztésed, s végül az immunrendszered lehetővé tesz? Ezek mind hatással vannak egymásra.

Tudod, hogyan működnek a probiotikumok?

A probiotikumok azok a baktériumok, melyek együtt élnek velünk, de nem okoznak megbetegedéseket. Ezek a barátságos baktériumok segítik az emésztést, védik a szervezetet az ellenséges baktériumok ellen, azaz erősítik az immunrendszert. Úgy működnek, hogy kiszorítják a betegségeket okozó baktériumokat a szervezetünkből.

Mikor szedjünk probiotikumot?

Köztudott, hogy különböző betegségek esetén, antibiotikumok szedésekor nélkülözhetetlen valamilyen probiotikum bevitele, hiszen helyre kell állítania a bélflórát. Az egészsége bélflóra alapfeltétele az immunrendszerünk megfelelő működésének. Nem csak felnőttek esetében, hanem már gyermekkorban is megsérülhet a bélflóra, ezért már gyermekeink esetén is tanácsos ennek helyre állításán fáradoznunk.

http://www.egeszsegtukor.hu/images/news/news_5583_Prokid_bacik.jpg

Mi okozhat bélkárosodást, az antibiotikumokon kívül?

A helytelen táplálkozás, a stresszes életforma, amely ma már sajnos gyermekkorban is egyre gyakrabban előfordul, környezeti ártalmak stb.

Érdemes tehát kúraként biztonságos, megfelelő minőségű probiotikumok szedése nemcsak kezelés, hanem megelőzés céljából is.

Milyen probiotikumot érdemes választani?

A különbség a baktériumok számában van. A joghurtban sok más egyéb anyag mellett, egységnyi mennyiségben, a baktériumok száma kevesebb lehet, mint az egy tablettában vagy kapszulában koncentráltan jelenlévő baktériumok száma. Nem elegendő tehát, ha csupán joghurt fogyasztásával szeretnénk a bélflóránk állapotát helyre állítani.

Amennyiben biztonságos megoldást keresel a fenti problémákra, keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy Messenger üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről