vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

7+1 elképesztő tévhit a szájápolásról

Rengeteg tévhit él az emberek fejében a szájápolással kapcsolatban. Íme!

1. A rossz fogak örökletesek. Dehogy is! Viszont a helytelen szájápolási szokások annál inkább! Az el nem távolított ételmaradékok és lepedékek pedig a fogak szuvasodását, elszíneződését és halálát okozzák. Ugye, te sem szeretnéd elveszteni a fogaidat?

2. Az alapos fogmosás titka a jó erős dörzsölés. Valóban? Tényleg a felsértett fogzománc lenne a megoldás? Biztos nem. A fogakat a zománc koptatása nélkül, gyengéden polírozva kell tisztítani. Ugye te sem akarsz sérülést okozni a fogaidnak?

3. Étkezés után minél hamarabb fogat kell mosni. Biztos ez? Dehogy! Étkezés után, az emésztési folyamatok miatti savas szájüregkörnyezetben átmenetileg fellazul a fogzománc. Ha egyből nekiesünk, további felszíni sérüléseket okozhatunk és akkor garantált a fogorvos látogatás. Egy órával később azonban a szájüreg újra visszanyeri enyhe lúgosságát. Ekkor viszont hajrá, elő a fogkefével és a fogkrémmel!

4. Fogmosáskor be kell vizezni a fogkefét és a rajta lévő fogkrémet. Miért is? Hogy jobban csússzon? A fogkrém magától is felhabzik fogmosás közben. De ha felvizezzük a benne lévő hatóanyagokat, csak magunk ellen dolgozunk! És nyilván Te magad is maximális hatást szeretnél elérni a fogmosással, igazam van?

5. Mindegy mely fogakkal kezdjük a fogmosást. De miért is nem mindegy? Óriási tévedés! Ugyanis, az alsó fogak belső felszínén gyűlik legjobban a lepedék! Méghozzá azért, mert a nyelv alatti nyálmirigyek kivezető nyílásai kedveznek a fogkőképződésnek. Ugye, te sem hagynád ki ezt a fontos területet fogmosáskor? Ugye előre veszed ezen túl, hogy biztos ne felejtsd el?

6. A vérző fogínyt kímélni kell. Ellenkezőleg! Ha nem távolítjuk el az ételmaradékot a vérző területről, akkor még több lepedék rakódik majd rá és akkor baktériuminvázió lesz a szánkban! Viszont, ha szépen megtisztítjuk ezt a területet, akkor nemcsak a vérző fogínytől búcsúzhatunk el, de megelőzhetünk egy rakás problémát is! Ugye Te is ezt szeretnéd?

7. Fogmosás helyett almát is ehetünk. Kizárt. Világos! Savra savat, hátha jót tesz a fogzománcnak. Inkább nem. Étkezés után eleve savassá válik a szájüreg pH-ja. Almát ennél? Ugye el tudod halasztani egy órával? Akár kisebb étkezésnek is kiváló csemege lesz. Sőt! Az alma nagyon egészséges!

8. Nincs megoldás a problémádra. El ne hidd!

A NuSkin fogápoló családja két fronton is alkalmazható: a fogkőképződés ellen és fogfehérítés gyanánt. Válassz fogkrémet és hozzá illő fogkefét a garantált siker érdekében!

Az AP 24 Whitening olyan fluoridos fehérítő fogkrém, amely gyengéden és hatékonyan világosítja a fogakat, miközben megelőzi a fogszuvasodást és a lepedékképződést is!

Az AP 24 Anti-Plaque fogkő elleni fluoridos fogkrémben található gyengéd dörzsanyag pedig fellazítja és eltávolítja a lerakódásokat. Gyengéden ápolja ínyed és fogaid, de kíméletlen a fogkővel!

Fehér/zöld vagy szürkés/fehér legyen az új AP 24 Whitening fogkeféd? Bármelyiket is válaszd, számíthatsz rá, hogy csodaszép mosollyal gazdagodsz, mert eltünteti a felületi elszíneződéseket, a makacs lepedéket, a nehezen hozzáférhető helyeken megbúvó ételmaradékokat. Puha sörtéi ellenére is óriási hatékonysággal tisztít.

Kattints ide, hogy megtudd hol tudod beszerezni a fogkrémeket!

Gondban vagy a fogaiddal, netán a külsőddel? Akkor itt az ideje hogy hozzám fordulj ingyenes tanácsokért! Vedd fel a telefont *most*, vagy írj nekem, *most*! Mit veszíthetsz, csak nyerhetsz vele. Ne habozz! Gyere! Várlak!

Huszár Dóra
Health and Beauty Coach

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről