vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

7+1 elképesztő tévhit a szájápolásról

Rengeteg tévhit él az emberek fejében a szájápolással kapcsolatban. Íme!

1. A rossz fogak örökletesek. Dehogy is! Viszont a helytelen szájápolási szokások annál inkább! Az el nem távolított ételmaradékok és lepedékek pedig a fogak szuvasodását, elszíneződését és halálát okozzák. Ugye, te sem szeretnéd elveszteni a fogaidat?

2. Az alapos fogmosás titka a jó erős dörzsölés. Valóban? Tényleg a felsértett fogzománc lenne a megoldás? Biztos nem. A fogakat a zománc koptatása nélkül, gyengéden polírozva kell tisztítani. Ugye te sem akarsz sérülést okozni a fogaidnak?

3. Étkezés után minél hamarabb fogat kell mosni. Biztos ez? Dehogy! Étkezés után, az emésztési folyamatok miatti savas szájüregkörnyezetben átmenetileg fellazul a fogzománc. Ha egyből nekiesünk, további felszíni sérüléseket okozhatunk és akkor garantált a fogorvos látogatás. Egy órával később azonban a szájüreg újra visszanyeri enyhe lúgosságát. Ekkor viszont hajrá, elő a fogkefével és a fogkrémmel!

4. Fogmosáskor be kell vizezni a fogkefét és a rajta lévő fogkrémet. Miért is? Hogy jobban csússzon? A fogkrém magától is felhabzik fogmosás közben. De ha felvizezzük a benne lévő hatóanyagokat, csak magunk ellen dolgozunk! És nyilván Te magad is maximális hatást szeretnél elérni a fogmosással, igazam van?

5. Mindegy mely fogakkal kezdjük a fogmosást. De miért is nem mindegy? Óriási tévedés! Ugyanis, az alsó fogak belső felszínén gyűlik legjobban a lepedék! Méghozzá azért, mert a nyelv alatti nyálmirigyek kivezető nyílásai kedveznek a fogkőképződésnek. Ugye, te sem hagynád ki ezt a fontos területet fogmosáskor? Ugye előre veszed ezen túl, hogy biztos ne felejtsd el?

6. A vérző fogínyt kímélni kell. Ellenkezőleg! Ha nem távolítjuk el az ételmaradékot a vérző területről, akkor még több lepedék rakódik majd rá és akkor baktériuminvázió lesz a szánkban! Viszont, ha szépen megtisztítjuk ezt a területet, akkor nemcsak a vérző fogínytől búcsúzhatunk el, de megelőzhetünk egy rakás problémát is! Ugye Te is ezt szeretnéd?

7. Fogmosás helyett almát is ehetünk. Kizárt. Világos! Savra savat, hátha jót tesz a fogzománcnak. Inkább nem. Étkezés után eleve savassá válik a szájüreg pH-ja. Almát ennél? Ugye el tudod halasztani egy órával? Akár kisebb étkezésnek is kiváló csemege lesz. Sőt! Az alma nagyon egészséges!

8. Nincs megoldás a problémádra. El ne hidd!

A NuSkin fogápoló családja két fronton is alkalmazható: a fogkőképződés ellen és fogfehérítés gyanánt. Válassz fogkrémet és hozzá illő fogkefét a garantált siker érdekében!

Az AP 24 Whitening olyan fluoridos fehérítő fogkrém, amely gyengéden és hatékonyan világosítja a fogakat, miközben megelőzi a fogszuvasodást és a lepedékképződést is!

Az AP 24 Anti-Plaque fogkő elleni fluoridos fogkrémben található gyengéd dörzsanyag pedig fellazítja és eltávolítja a lerakódásokat. Gyengéden ápolja ínyed és fogaid, de kíméletlen a fogkővel!

Fehér/zöld vagy szürkés/fehér legyen az új AP 24 Whitening fogkeféd? Bármelyiket is válaszd, számíthatsz rá, hogy csodaszép mosollyal gazdagodsz, mert eltünteti a felületi elszíneződéseket, a makacs lepedéket, a nehezen hozzáférhető helyeken megbúvó ételmaradékokat. Puha sörtéi ellenére is óriási hatékonysággal tisztít.

Kattints ide, hogy megtudd hol tudod beszerezni a fogkrémeket!

Gondban vagy a fogaiddal, netán a külsőddel? Akkor itt az ideje hogy hozzám fordulj ingyenes tanácsokért! Vedd fel a telefont *most*, vagy írj nekem, *most*! Mit veszíthetsz, csak nyerhetsz vele. Ne habozz! Gyere! Várlak!

Huszár Dóra
Health and Beauty Coach

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről