Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Stresszmentes élet? Csak rajtad múlik!

A szervezetre borzalmas hatással van hosszú távon a stressz. Betegséget fáradtságot és lelassult emésztést okoz. Szeretnél stresszmentes életet élni? Akkor ezt a cikket Neked írtam!

Nem mindegy a mérték

Bár a kismértékű, rövid ideig tartó stressz pozitív hatással van szervezetünkre, és teljesítményünkre is, a hosszabb távú közel sem végződik jól. Amikor a stressz állapota sokáig tart, tartósan fokozódik a pulzusszámunk, nő a vérnyomásunk, lelassul az emésztésünk.

A tartós stressz gyengíti immunrendszerünket, ezzel súlyos egészségkárosodást okoz.

A folyamatos ingerültség, idegeskedés fogékonyabbá tesz a különböző felső-légúti- és bőrbetegségekre, a hajhullásra. A stressz egyfajta menekülésre készteti szervezetünket, és mindez teljesen kimerítheti energiakészletünket.

„Hogyan éljek stresszmentesen?”

Fontos, hogy a stressz okozta immunrendszer-gyengülést enyhítsük, még mielőtt komolyabb kárt szenvednénk. A gyakori megbetegedések, a folyamatos fáradtság, a koncentrációs zavarok testünk intő jelei lehetnek arra, hogy változtatnunk kell életmódunkon.

Sokat segít a rendszeres sportolás, az egészséges táplálkozás és a sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás.

Hasznunkra lehet továbbá a stresszoldó légzés- és jógagyakorlatok megtanulása és alkalmazása, de ajánlott különböző vitaminok használata is, ezzel is megkönnyítve szervezetünk védekezőmechanizmusát.

Nem csak a kíváncsi emberek öregednek hamar

Ugyan nem csak a stresszel és a betegségekkel, hanem az öregedéssel is csökken szervezetünkben az egészséges sejtek száma, a nagymértékű stressz kifejezetten felgyorsítja az öregedési folyamatot. Ezért is lényeges, hogy a minimálisra csökkentsük a mindennapjainkban megjelenő stressz mennyiségét. Szervezetünk fontos alkotóelemei az antioxidánsok. Ezek olyan vegyületek, amelyek gátolják az oxidációs folyamatokat. Antioxidánsszintünket növelhetjük gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával, illetve speciálisan erre kifejlesztett vitaminokkal. Ennek növelésével csökkenthetjük esélyünket a különböző szív- és érrendszeri betegségekre.

A stressz leküzdésére, elkerülésére sikeresen alkalmazott módszerért keress meg bátran elérhetőségeim egyikén vagy messenger üzenetben, és felejtsd el a stresszes hétköznapokat!

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről