Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Omega-3 hatása a felnőttek életére

lazac 450Tudtad, hogy az Omega 3 szint csökkenés hosszú éveken át nem okoz problémákat, ezért jó ezt időben felfedezni. Ha szeretnéd elkerülni az alábbi panaszokat, akkor komolyan el kell gondolkozni azon, hogy elegendő-e az Omega 3 szint a vérünkben.

  • krónikus fáradtság, energiahiány
  • memóriazavarok
  • ingerlékenység
  • hangulatingadozások, depresszió, idegrendszeri problémák
  • alvászavarok
  • ízületi problémák, gyulladások,
  • érrendszeri problémák
  • magas triglicerid, koleszterin szint
  • nehezen gyógyuló sebek, lassú regeneráció
  • cukorproblémák, inzulin rezisztencia

Az Omega-3 zsírsavak kedvező hatásai között kiemelt, hogy a sejtjeink fokozott oxigén és tápanyag szállítását érhetjük el, valamint elérhetjük a normális szív és agyműködést.

Nem véletlen, hogy azoknál az északi népeknél, akik nagy mennyiségben hozzá tudnak jutni étkezésükkel a szervezet számára szükséges Omega-3 zsírsavhoz, nem jellemző náluk a szív és érrendszeri megbetegedés. Ezen a nem véletlen egybe esésen azért érdemes neked is elgondolkoznod!

Nagyon fontos, hogy az Omega 9 és Omega 3 szint egyenlő arányban legyenek jelen a szervezetünkben és ne kerüljenek túlsúlyba az Omega 6 zsírsavak.

Sajnálatosan a hagyományos táplálkozási szokásoknak köszönhetően nagy mennyiségben veszünk magunkhoz Omega-6 zsírsavat. Minimális mennyiségben Omega 9-et, és az Omega- 3 szinte teljes mértékben kikerült a táplálkozásunkból. Nem fogyasztunk vadvizi, természetesen táplálkozó halakat. Magyarországon nagyon alacsony a halfogyasztás mértéke. Ez az  eltolódás az elsődleges oka a gyulladások, érrendszeri problémák kialakulásának. Az elkeményedett, rugalmatlan sejtmembrán nem tudja átengedni a megfelelő tápanyagokat. Amíg ezt az arányt nem rendezzük, a vitaminok, ásványianyagok, nyomelemek, aminósavak is kevésbé tudnak beépülni a szervezetünkbe.

Ha szeretnél hosszan egészséges és fitt maradni, akkor érdemes utána nézned, hogy melyek a legbiztonságosabb Omega-3 készítmények. Fontos, hogy legyen a termék előállításának minőség biztosítási rendszere, amely ma már egy tudatos vásároló számára fontos követelmény.

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről