Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Immunerősítés az év minden szakában nagyon fontos

Amikor azt mondjuk, „erre a dumára immunis vagyok”, arra gondolunk, hogy az elhangzottak leperegnek rólunk. No, ez az immunitás, mentesség az, ami szervezetünkben „tárgyiasult” formában is jelen lehet, szerencsés esetben.

Tényleg összetett rendszerről van szó, nem is gondolnánk, hányféle részből áll ez az egész.

Vannak velünk született immunitások, olyan adottságok, amik mindenképpen segítenek nekünk az idegen anyagok távoltartásában és a kórokozók féken tartásában. Ilyen alkotórészünk a falósejtek egy része, ezek egyszerűen bekebelezik a kórokozókat. Aztán ott van a bőrünk, amely immunrendszerünk egyik legfontosabb szereplője, távol tartja a ránk veselkedő baktériumokat, vírusokat, gombákat, méreganyagokat.

De védelmi vonal a nyál, a könny, a tápcsatorna és a bélrendszer nyálkahártyája is, és a gyomorsav is egy olyan immunerősítő szereplő, amelyről nem gondolnánk, hogy az. Pedig a baktériumölő hatása miatt az egyik legfontosabb a szerepe.

De ezek csak példák, az immunrendszer része a lép, a csontvelő és a nyirokrendszerünk is, no és az ezeket alkotó immunsejtek.

De hogy lehet erősíteni ezt a rendszert?

A kérdésre egyszerű a válasz, hiszen az immunrendszert úgy lehet erősíteni, ahogyan magunkat, az immunrendszer mi magunk vagyunk. Változatos és egészséges táplálkozással, sok mozgással, megfelelő mennyiségű alvással.

Nyilvánvaló, hogy ezt a komplex rendszert komplex megoldásokkal lehet segíteni. Léteznek már erre vonatkozó, klinikai kutatásokkal alátámasztott táplálék-kiegészítők és termékek. Ezek tartalmazzák azokat a szükséges tápanyagokat, amik bevitele elengedhetetlen, egyben hozzájárulnak a szervezet megfelelő antioxidáns és karotinoid mennyiségéhez.

De tartalmazzák az immunoglobulinokat is adott esetben, így hívják azokat az antitesteket, amelyek valójában fehérjék, ezek felismerik az idegen mikroorganizmusokat és káros anyagokat.

Ha ezekről a termékekről bővebben hallanál, jelezd nekem az elérhetőségeim egyikén!

Zárásképp néhány intelem, kulcsszó:

  • Mozgás!
  • A stressz elkerülése!
  • Vitaminok, amikre szükségünk van!
  • Változatos táplálkozás sok gyümölccsel és zöldséggel!
  • Antioxidánsok!
  • Megfelelő mennyiségű alvás!
  • Sok rekreációs tevékenység!

Nem olyan bonyolult, mint az immunrendszer maga.

Segítsünk magunknak!

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről