Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Így rombolja testedet a stressz

Így rombolja testedet a stressz

A nem tudás nem tudása sosem okoz problémát – hallotta egy előadáson Éva barátnőm. Egy kicsit elgondolkozott ezen a mondaton, hiszen az ember leéli az életét, elfogadja azt, ami jut neki és eszébe sem jut, hogy van egy másik alternatíva is. A barátnőm is évek óta minden idejét a munkájának szentelte, a gyerekek már felnőttek, a párja is sokat dolgozott, így a stressz mindkettőjüknek természetes volt.

A stressz és a betegségek összefüggései – egy megtörtént eset

A sok nyomás hatására Évát sajnos egyre többször különböző betegségek vették le a lábáról. Különböző gyulladások léptek fel a szervezetében, és amikor megállapították, hogy krónikus vastagbél gyulladása van, amit a stressz okoz elsősorban, elege lett az orvosokból. Már a rendszeres gyomorfájásomnál is azt mondták, hogy a stressz az oka.

“Mivel minden bajomat a stresszre fogták az orvosok, egy kicsit elgondolkodtam. Mi van, ha mégis van abban valami, amit mondanak? De hát hogyan tudnám kiszűrni a stresszt az életemből? Szeretem a munkámat, jól keresek, ebből utazzuk be a világot, akkor most mit is csináljak?” – tette fel a kérdést. Barátnője Kriszta már többször beszélt neki egy termékcsaládról, ami neki nagyon bevált. “Hagyj békén a csodapiruláiddal! Biztos, csak bebeszéled magadnak, hogy ezektől vagy jobban.” – mondta ilyenkor Éva. Ő csak a látható és megfogható dolgokban hitt.

Végül Kriszta annyit fűzött hozzá a dologhoz, hogy akármit is gondol erről Éva, a legfontosabb, hogy neki sokkal jobb lett a stressz tűrő képessége és így kevesebbet is betegeskedik. “Emlékezz csak vissza, fél éve még minden havi találkozásunkkor valamelyikünknek volt egy éppen ügyeletes baja és csak nyalogattuk a sebeinket. Mikor is hallottad tőlem utoljára, hogy megint beteg vagyok?” És tényleg: a szervezet öngyógyító képességét teszi tönkre a stressz. Éva egyre izgatottabb lett. “Kezd összeállni a kép” – gondolta. Alig várta a következő havi találkozót Krisztával, hogy megtudja tőle, neki mitől is múltak el a problémái.

A dolog tudományos háttere

Amikor szervezetünk stressz hatásnak van kitéve, testünk fokozza az adrenalin hormon termelődését. Sajnos azonban az adrenalin hatására a vérlemezkék nagyobb hajlandósággal csomósodnak össze, vérrögöket alkotva. Ha odafigyelsz, hogyan tudod oldani a stresszt, és tudod, hogy milyen a szervezeted védekező képessége, akkor csökkenteni tudod ezzel a szívroham vagy a stroke bekövetkeztének esélyét. Tarts te is kordában az antioxidáns szintedet, és a baj elkerül!

A megoldás közelebb van, mint gondolnád!

Július hónapban, a személyre szóló tanácsadás mellé egy ingyenes immunrendszer mérést kapsz ajándékba. Időben jelentkezz be, ha nem szeretnél lemaradni!
Jelentkezési lehetőség emailben (telefonos elérhetőség megadásával): dhuszar@gmail.com

Következő cikkemben pedig az étkezési szokásaink és a gyomor, bélbetegségek összefüggéséről fogok néhány infót megosztani veletek. Ha érdekel, tarts velem, csatlakozz a VIP csoportomba és kedveld az oldalamat is!

Addig is egyél kevesebbet és válassz minőségi ételeket!

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről