Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Így lehetnek neked is egészséges fogaid:

A fogak, a mosoly nagyon sokat elmond egy emberről. Ne add meg az esélyt arra, hogy lekezeljenek, lenézzenek, beskatulyázzanak! Told ki a fogaid romlását (sajnos azért általában elkerülhetetlen a probléma), hogy minél később kelljen velük foglalkozni.

Mi ennek a záloga?

A rendszeres fogápolás.

Vagyis inkább rendszeres HELYES fogápolás.

Néhány alapszabály:

  • naponta minimum kétszer mossunk fogat: reggel és este, lefekvés előtt (vannak, akik minden étkezés után megteszik ezt, de túlzásokban sem szabad esni, mert az káros a fogzománcra)
  • jól mossunk fogat, megfelelő technikával, mert ha ez nincs így, az egész nem ér sokat
  • válasszunk jó minőségű fogkefét vagy pedig elektromos fogkefét
  • tisztítsuk meg a fogközöket is (ehhez fogköz-tisztítót, fogselymet használhatunk), hiszen az ételmaradék és a lepedék ott támadja meg a fogakat leginkább
  • tisztítsuk a nyelvünket is, hiszen azokon is ott lakoznak a baktériumok
  • ne cserélgessük gyakran a fogkrémet, érdemes ugyanazt használni, lehetőleg természetes anyagokkal teli változatot (a fluoridtartalom meghatározó, ez az az anyag, amely beépül a fogzománcba, ellenállóbbá teszi azt)
  • a fogkefét vagy a fejet nagyjából 3 havonta cseréljük, mert azokon is megtelepednek a baktériumok
  • használjunk a fogmosás után arra megfelelő szájvizet – foglalkozzunk az ínyünkkel is: akár puhább kefével kezeljük, masszírozzuk, mert a fogínysorvadás felgyorsítja a fogak romlását (ne feledkezzünk meg a napi C-vitamin adagról sem, amely az ínyek egészségét segíti elő)
  • szabaduljunk meg a fogkőtől, ha kialakul, mert ez ínyvérzéshez vezethet
  • a szájzuhany használata is egy jó lépés, ehhez azonban egészséges fogínyre van szükség, hogy ne mélyítsük el a problémát.

 

Mosoly, boldogság

Ha az embernek fáj a foga, joggal mondhatja azt, ennél rosszabb és kellemetlenebb fájdalom nem nagyon létezik. Tényleg macerás és nyomasztó az egész, már csak ezért is érdemes megelőzni a bajt, és hát azért is, mert fogorvoshoz járni nem egy leányálom.

A fogfehérítéssel megtoldott helyes és rendszeres fogápolás magabiztossá tesz bennünket. Tartást adnak a szép fogak, és ezt a magánéletben, a munkánkban és szabadidőnkben is kihasználhatjuk.

S mindennek az igyekezet nem vezethet máshová, csak a mosolyhoz és elégedettséghez.

S hogy konkrétan melyik terméket ajánlom fogaid ápolására? Van egy ötletem, nem tagadom. Ha szeretnéd megtudni, mi az, keress az elérhetőségeimen!

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről