Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Így kezeld hatásosan a picik légúti betegségeit, ha már beütött a baj

Mint múlt héten már megírtam, megjött a rossz idő, a kisgyermekek betegségi szezonja. A legjobb kezelés a megelőzés, így nagyon ajánlom mindenki figyelmébe azt az írást, hisz mindenkinek jobb, ha megelőzzük a bajt. De sajnos a megfázás, és a vele járó légúti megbetegedések nagyon gyakoriak ősszel még odafigyelés mellett is, hisz a bölcsi/óvoda/iskola igazi bacitanya, valamint a gyerekek hajlamosak nem felvenni a meleg ruhákat, amiket reggel rájuk adunk.

Főleg csecsemőkorban, a kialakuló légúti gyulladásos elváltozások kezelése fokozottabb figyelmet követel meg, mert meghatározóak a szűkebb anatómiai viszonyok. A tünetek csillapítása érdekében a gyermekkel sok folyadékot kell itatni, illetve elegendő pihenést kell biztosítani a számára.

Mi is az a megfázás?

Megfázás vagy influenza tüneteitől óvodás korúkig a gyerekek évente körülbelül tíz alkalommal szenvednek. A panaszok igen széles skálán mozognak, többek között jelentkezhet általános gyengeségérzet, láz, étvágytalanság, orrfolyás, köhögés vagy torokfájás is.

A megfázás még nem betegség, de a lehűlt szervezet immunrendszere védtelenebbé válik a télen, koratavasszal a környezetünkben szinte hemzsegő kórokozókkal szemben. Többnyire megússzuk egy kis náthával, de a probléma lehet komolyabb is. A légutak következő állomása a torok, pontosabban a garat. Itt sok apró nyirokszervecske helyezkedik el, nemcsak a mandulák. Egyszerű esetben csak a garat hátsó falán alakul ki a gyulladás, amit kaparó érzés jelez a torokban, kisebb láz, rossz közérzet jelentkezhet.

Mi vezet azonban oda, hogy szövődmények alakuljanak ki?

Leegyszerűsítve ennek három fő oka lehet. Az egyik, ha a szervezet saját védekezését nem segítjük elő, sőt éppenséggel gátoljuk (pl. ágynyugalom hiánya, szükséges gyógyszerek be nem vétele, a már fentebb említett orrcsepp, orrszívás hanyagolása), illetve, ha a szervezetet ismételt fertőzésveszélynek tesszük ki, immár egy sokkal rosszabb immunállapotban (pl. a közösségbe történő visszahelyezés a teljes gyógyulás előtt, túl sokan látogatják a kis beteget, akár betegen is stb.). S természetesen van egy rajtunk kívül álló tényező is, maga a kórokozó, annak jellegzetességei, agresszivitása.

Ezért van az sokszor, hogy a tartósan kórházban fekvő gyerekek ki vannak téve ezeknek a fertőző ágenseknek, és bár meggyógyultak abból a betegségből, amivel a kórházba bekerültek, de közben egy másikat kaptak el.

A szülők a következőképpen segíthetnek a babának a kellemetlenségek enyhítésében:

  • Gyerekkorban sok folyadékra van szükség. Adhatunk nekik vizet, gyógyteát vagy gyümölcslevet. A folyadékot melegen kell fogyasztani.
  • A csecsemőnek minél több ágyban fekvés javasolt.
  • A meleg és párás levegő jót tesz minden beteg gyermeknek. Egy meleg fürdő sokat segíthet. Használj rendszeresen párásítót, mivel a száraz levegő hatására súlyosbodik a köhögés.
  • Mikor a pici alszik, tegyél még egy párnát a feje alá, hogy csökkentsd az orrdugulást.
  • A nagyon piciknek orrszívóra van szüksége a felesleges váladék eltávolítása érdekében

Ha pedig biztosra szeretnél menni, keress engem! Sokféle immunerősítőt, és vitamint tudok javasolni, ami mind a megelőzésben, mind a kezelésben jól fog jönni!

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről