Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Gyógynövények hatása az életünkre

Érdekes jelenség, hogy a tudomány fejlődésével egyre szélesebb körű gyógymódokat fedeznek fel, mégis azt tapasztaljuk, hogy az utóbbi években a gyógynövényekkel és a természetes anyagokkal való gyógyítás újjászületését éljük és egyre többen szavaznak bizalmat ezeknek a gyógyítási módszereknek.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagynunk, hogy a tudatos megelőzéssel, az egészségtudatos életmóddal tudjuk egészségünkre a legcsodálatosabb hatást gyakorolni. Amíg egészségesek vagyunk, addig abban a hitben élünk, hogy csak a szomszéd kaphatja el a betegségeket, mi kivételek vagyunk, és bizony ezért igen keveset foglalkozunk a tudatos megelőzéssel.

A legfontosabb: járj utána alaposan!

Ha bizalmat szavazunk a gyógynövényeknek, akkor alaposan utána kell néznünk, hogy milyen növénynek mi a hatása, de azzal is számolnunk kell, hogy a gyógynövényekkel való kezelés hosszabb időt vesz igénybe, mivel szervezetünk összhangjának helyreállítása bizony jóval lassabban megy, mint a tudatos megelőzés.

A gyógynövénygyógyászat eredményei évezredeken keresztül bizonyított megfigyeléseken alapszanak, általuk az egész szervezetet megmozgató és befolyásoló hatásokról beszélhetünk.

Érdemes megismerkednünk az erdők, mezők, rétek és nem utolsósorban a kiskertek Istenadta kincseivel.  A növény közlékeny, és ha érintkezünk vele, nemcsak szépségét mutatja, hanem legféltettebb kincsét, ható erejét is elárulja.

Nem mindig a gyógyszer a legjobb megoldás

Általánosan elismert történeti tény, hogy a legrégibb gyógymód a népies gyógymód volt, amely a hamisítatlan természetre és annak erőire támaszkodott. Sajnos egyre inkább eluralkodott a vegytudomány, amelynek fejlődésével a mai embernek nincs türelme kivárni a természet adta lehetőségek kicsit hosszadalmasabb, de jóval veszélytelenebb hatását, hanem a kor embere gyorsan ható szerek után kapkod, elhanyagolván azt a növényt, mely mosolygóan feléje nyújtja kelyhét és gyógyerejét.

Természetesen vannak olyan esetek, amikor egy gyógyszer életet ment, de azt a tényt se feledjük, hogy a gyógyszerek mellékhatásába többen halnak meg a világon, mint a betegségekben. Ha már elérjük azt, hogy nem fordulunk minden kevésbé indokolt vagy indokolatlan esetben a vegyipar által kifejlesztett gyógyszerekhez, el tudjuk kerülni a gyógyszerek nem kívánatos mellékhatásait.

Érdemes kicsit utána nézni, ha valami bajunk támad, hogy a kedves, éltető, hatásos gyógyfüvek segítségével is meg tudjuk gyógyítani magunkat.

“…szeresd a mezők liliomait, hisz fübe-fába rejtette a jó Isten a gyógyító erőt.”

A gondolkodásunkon és hozzáállásunkon kell elsődlegesen változtatni, mesélte egy kedves orvos ismerősöm, hiszen ha nem ír rögtön fel valamilyen gyógyszert a kedves betegnek, – egy kisebb probléma esetén – akkor az bizony nem nyugszik meg. Pedig ha vennénk a fáradtságot és utána néznénk kicsit, hogy milyen lehetőségeket rejt egy-egy gyógynövény az orvoslásban, néha magunk is meglepődnénk.

Kínában például úgy működik néhány orvosi rendelő, hogy két emelet van. Az egyik emeleten gyógyítanak a természetes „keleti” módszereket, ősi gyógymódokat használó orvosok, a másik emeleten a „nyugati” orvoslás módszerei szerint praktizáló orvosokat találhatunk. Mindenki eldöntheti, hogy melyik módszert preferálja és melyik emeletet választja.

Csak minőségi terméket szedj!

A táplálék kiegészítők és vitaminok ipara is óriási tért hódított az utóbbi években. Nem mindegy azonban, hogy amikor valamilyen vitamint választunk, akkor utána nézünk-e, hogy az szintetikus vagy természetes eredetű anyagokból került összeállításra. A vitaminok felszívódását is jelentősen befolyásolja számtalan tényező, tehát az sem mindegy, ha beveszünk egy vitamint és bizony drága lesz a vizeletünk, vagy ténylegesen hatást tudunk gyakorolni a szervezetünkre. (ugyanis a fel nem szívódott vitaminok a vizeletünkkel távozak a szervezetből, így hiába vásároltunk drágán a készítményt, nem tudjuk hasznosítani azt kellőképpen.)

Egy jó minőségű – elsődlegesen gyógynövényeket tartalmazó – vitaminnál elérhető akár a 80-90 %-os felszívódás is. További előnye, hogy nem veszélyezteti a gyomrot és a veséket. Olyan hatásmechanizmust fejt ki, amely javítja a sejtműködést és erősíti az immunrendszert. A hosszan tartó hatás sem elhanyagolható tényező.

Ha szeretnéd megismerni, hogy milyen természetes alapanyú, gyógynövényeket tartalmazó vitaminokat érdemes használni, akkor keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Teljeskörű bőrápolás? Igen!

Bőröd igényeire szabhatod a bőrápolási rutinod, mivel a teljes Nutricentials termékcsalád 13 készítményt foglal magában, és olyan készítményeket is kínál, amelyekkel egy kis extra kényeztetést biztosíthatsz bőröd számára. A termékvonal a normál – száraz és a zsíros – vegyes bőrre egyaránt megoldást kínál.

Tovább olvasom »

Brazil dió – a pajzsmirigy barátja

A brazil dió E-vitaminban nagyon gazdag és a szelénnel együttműködve óriási segítséget jelent az immunrendszer megerősítéséhez. Ezenkívül tartalmaz még fehérjét, szénhidrátot, B-vitamint, kalciumot, rezet, cinket, magnéziumot és vasat.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről