Gondolatok az öregedésről

Egy biztos: én még nem akarok megöregedni – gondoltam! Ebben az egyben teljesen biztos voltam. Nem akarom, hogy a ráncok teljesen bepókhálózzák az arcomat. Arról nem is beszélve, hogy az öregséggel egyre több betegség találja meg az embert.

Eszembe jutott szegény nagymamám, aki 80 éves elmúlt, és még mindig csak hírből ismerte a körzeti orvosát. Amikor influenzás lett és kérdeztük, miért nem megy le az orvoshoz, azt mondta, azért, mert  a rendelőben csak még betegebb lesz az emberfia. Mindenki csak a problémákkal, panaszokkal traktálja a rendelőben és ettől elmegy az életkedve. Ő mindig azt mondta, saját kezébe vette a sorsát és egészségét. Én akkor még fiatalabb voltam és nem is nagyon foglalkoztam bölcs mondásaival. Mondjuk az meglepett, amikor 78 évesen egy kosár sárgabarackkal megjelent a balatoni üdülőben: De Nagyi, hogy találtál ide? Hisz nem is mondtuk meg a címet? Hüledezett az egész család.

Logikus és egyszerű volt a válasz. Azt tudtam, hogy Kenesén nyaraltok. Mikor leszálltam a vonatról, megkérdeztem az állomásfőnököt, hol van a cégetek üdülője és elmagyarázta, hogyan jutok ide. Tudod kis unokám, mondta, Te imádod a sárgabarackot. Mire hazajöttök a nyaralásból, ez már leérik és nem is ehettél volna belőle. Még most is könnybe lábad a szemem, ha arra a barackra gondolok.

Az emlékek és a gondolatok ráébresztettek: én is többet tehetek magamért!

Na lássuk csak, hogyan is tudom kezembe venni a sorsom és még néhány évre megállítani az öregedést. Mondjuk kérek még 25-30 évet és akkor már tudomásul vehetem, hogy öregszem.

Ekkor hallottam egy barátnőmtől, hogy az öregedést lehet optimalizálni és bizonyos mértékig meg is lehet előzni. A tudomány ma már nagyon sok és hatásos öregedés elleni kezelési eljárást alkalmaz, ami nagyon látványos és hatásos.

Na de melyiket válasszam?
Honnan tudhatnám, hogy melyik, ami veszélytelen és nemcsak néhány hónapra lesz hatásos, utána nem fogok még rosszabbul kinézni kívül és belül is? Azt már hallottam, hogy a szintetikus kozmetikumok és táplálék kiegészítők hatalmas mennyiségben találhatók meg a piacon, de ezek nem teljesen veszélytelenek. Jó lenne valami természetesebb megoldás – gondoltam.

Ekkor kerültem kapcsolatba az anti-aging megoldásokkal. Ez teljesen más nézőpontból, a szervezet belső öregedése szempontjából közelít a kérdéshez. Az öregedést okozó tényezőket vizsgálja és ezekre tud hatást gyakorolni. Belevetettem magam, hogy megismerjem miről is van szó.

Olvastam egy érdekes cikket, hogy az anti-aging kutatás forradalmat jelent az orvostudományban is  és nemcsak, hogy javítja az emberek életminőségét, hanem megoldásokat keres arra a kérdésre, hogyan előzhetők meg a korral együtt járó, degeneratív elváltozások és betegségek, amelyek mindenekelőtt a szívet, az agyat és a veséket támadják meg. Másfelől pedig törekszik a várható élettartam kitolására és az életminőség javítására. Senki sem akar betegen sokáig élni. Ahhoz, hogy sokáig élhessünk egészségesen, elég sok teendőnk van.

Először is meg kell ismernünk a szervezetünkben zajló harcot az antioxidánsok és a szabadgyökök között.

Tudjátok, hogy mi is az a szabadgyök és miért ártalmas nekünk, hiszen komoly károkat okoz a szervezetünkben?

A szabadgyökök olyan molekulák, amelyek elvonják az elektront az ép sejtekből, ezáltal károsítva azokat. Fontos tudnunk azt is, hogy mitől keletkeznek a szervezetünkben egyre nagyobb számban a szabadgyökök. Ennek számos oka van, néhány kiemelt a légszennyezettség, a dohányzás, a nem megfelelő táplálkozás, az UV sugarak és bizony a stressz is ilyen hatással bír.

Azt nem lehet pontosan meghatározni, hogy egy adott pillanatban mennyi szabadgyök van a szervezetünkben, az azonban teljesen bizonyos, hogy minél több van, annál nagyobb az esélyünk a különböző betegségekre és annál gyorsabban öregszünk.

Most már világossá vált számomra, hogy mi a megoldás: fel kell vennem a harcot a szervezetben lévő szabadgyökökkel szemben.

Ugye Te is szeretnéd tudni, hogyan veheted fel a harcot a szabadgyökökkel?

Egy személyes konzultáción személyre szabottan, részleteiben tudok tanácsot nyújtani Részedre, hogyan és mit tehet az öregedés ellen. Hívj bizalommal!

Amennyiben még gondolkodsz a lehetőségen, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy minél több információhoz juss az öregedés gátlásról!

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.