Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Gondolatok a termál- és gyógyvizekről – avagy ötletek a fürdőzés szerelmeseinek

Télen kifejezetten jól esik elutazni pár napra, és kellemes meleg vízben áztatni magunkat – ebben talán mind egyetértünk. Már a tiszta víznek is van gyógyító ereje, de ennél ismeretesebb, hogy a gyógyvizeknek belső és külső hatása is nagyszerű és nagyon jó hatással lehet egy fájós testrészünk gyógyítására, de a megelőzés sem utolsó szempont. A termál- és gyógyvizek látogatása gyakorlatilag kettő az egyben megoldást nyújt: a kikapcsolódás mellett gyógyulunk is. A tél beköszöntével összeszedtem a legfontosabbakat, amit a gyógyvizekről tudni érdemes, fogadjátok szeretettel:

Első lépés: A megfelelő tájékozódás

Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy melyik gyógyvíznek mi az élettani hatása. Például ha reumatikus panaszaink vannak, akkor a kénes fürdőt javasolt igénybe venni, de a gyomor panaszokra, túlsavasodásra a hidrogén-karbonát tartalmú gyógyvizek a javasoltak. Ha tehetjük, érdemes kúraszerűen kipróbálni a gyógyvizeinket, mivel ezek hatása akár fél évre is kellemesebbé teheti az életünket. Ha már rászántunk egy hetet az életünkből egy ilyen gyógyfürdő kúrára, akkor érdemes körülnézni kicsit a környéken. Hosszú sétákat tehetünk, amelyek tovább javítják a keringésünket és a közérzetünket. Ha kicsit arra is oda figyelünk, hogy hányszor és mit eszünk, akkor szinte kicserélve, energiával feltöltve térhetünk vissza egy ilyen útról.

A gyerkőcökkel viszont okosan!

Ha gyermekekkel kelünk útra, válasszuk inkább a termálvizet, vagy az olyan gyógyvizes fürdőket, ahol található valamilyen gyermekparadicsom is, ahol a kicsik is jól érzik magukat, míg a szülők, nagyszülők kúrálják magukat. Nagyon figyeljünk arra, hogy bármilyen jól is érezné magát a gyermek, ne vigyük be a gyógyvízbe, mert annak élettani hatása amilyen jó a felnőtt szervezetre, olyan ártalmas lehet a gyermeknek.

Otthoni fürdőzés esetén:

Abban az esetben, ha lehetőségeink korlátozottak, akkor otthon is kipróbálhatjuk a fürdőkúrák felüdítő hatását. A különböző fürdősók, olajok, egy szál gyertya, kellemes zene, meghitté és kellemessé teszi számunkra az otthoni fürdőzést. Érdemes egyszer kipróbálni az aromafürdő testet-lelket ellazító hatását. A különböző aroma fürdőknek megnyugtató és gyógyító hatása is van, de nagyon fontos, hogy csak tiszta esszenciális olajokat használjunk alapul az aroma fürdő készítésénél.

Fontos tudni, hogy önmagában nem szabad a fürdővízbe belecseppenteni az olajokat, mert bőr irritációt okozhat! Egy kis mézzel vagy tejszínnel keverve készíthetünk magunknak csodálatos élményt nyújtó aroma fürdőket.

Figyeljünk oda, hogy igényesen válasszuk ki a hozzávalókat az aromafürdő készítéséhez, mert a bőrünk a legnagyobb méregtelenítő szervünk és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tisztaságú szerekkel dobjuk fel a fürdőzés élményét.

Amennyiben további információkra van szükséged a témában, vagy a megfelelő illóolajok kiválasztásában kérnél segítséget, keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy csatlakozz VIP csoportomba!

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről