Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Étkezések: Tízórai (II.)

Elkövetkezendő cikkeimben úgy döntöttem sorra veszem a nap étkezéseit, taglalva, hogy egy kis plusz információt tudjak átadni esetleg, mikor, melyik napszakban mire van leginkább szüksége szervezetünknek.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem az ebéd a következő. Nos, fontos leszögezni, hogy mindenképpen napi minimum 5 étkezésben érdemes gondolkodni. Ez egy nagyon lényeges dolog, aminek oka, hogy fontos elkerülni az „éhezési időszakokat”, mert ennek hatására, logikusan, egyszerre nagyobb mennyiségű ételt szeretnénk magunkhoz venni, és az energiaellátás, a vércukorszint, inzulinszint stb., stabilabb értékeket mutathatnak. Ez azt jelenti, hogy amit magunkhoz vennénk, mondjuk egy 3 étkezéses rendszerben, elosztjuk 5 részre, semmiképp semmi azt, hogy + 2 étkezésnyi kalóriamennyiséget magunkhoz veszünk!

Mivel a reggelinket úgy választottuk meg, hogy nyújtott felszívódású szénhidrátokat és összetett fehérjéket tartalmaz, ezért tízórainak, ha szeretnénk bátran fogyasszunk, jelen esetben gyorsan felszívódó szénhidrátokat, ettől kitart a lendület az ebédig. A tízóraira tekinthetünk úgymond, egy „kiegészítő” étkezésre. A napi kalóriaszükségleted körülbelül 10%-át kell fedeznie. Ebből a szempontból hasonlít az uzsonnára.

Jó öreg szendvics! (Kisebb módosításokkal!) 🙂

Puffasztott rizsből, abonettből alapú „szendvicsek”

A szendvicsfanok maradhatnak régi barátjuknál, de, amennyiben van rá mód kis változtatásokat eszközöljenek, pl.: az alap legyen abonett, vagy puffasztott rizs.

Az édes íz kedvelőinek. 🙂

Zabpehely, gyümölcsjoghurt, kefir

Bélflóra szempontjából is jó választás, és egy kis édes ízért, folyamodhatunk „bűnözéshez”, de akkor már legyen hasznunkra, és NE a csokis, cukros választást preferáljuk, hanem legyünk körültekintőek.

Zöldség garnélával, pompás ízvilág, nagyszerű tápérték! 🙂

Gyümölcslé, gyümölcssaláta, zöldség-gyümölcs

Minden ilyen kiegészítő étkezés alkalmával tökéletes egy alma, egy narancs, egy körte, vagy gyümölcssaláta formájában vagy frissen a zöldségestől, akár egy könnyed csirkés, görög saláta.  

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről