Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Egy neves intézet bevizsgálta a hétköznapi kozmetikumok alapanyagait… Megdöbbentő eredményre jutottak!

Az talán már nem ismeretlen előttetek, hogy a bőrünk a legnagyobb méregtelenítő szervünk. Nagyon oda kell hát figyelnünk, hogy hogyan is bánunk vele.

Közel haminc éve az amerikai OSHA (Occupational Safety & Health Administration) egészségbiztonsági szempontból bevizsgálta a kozmetikumokban található 2983 leggyakrabban előforduló hatóanyagot, és megállapította, hogy közülük

  • 884 súlyosan mérgező,
  • 218 meddőséghez vezethet,
  • 314 biológiai elváltozásokat okozhat,
  • 146 daganatokat okozhat, és
  • 376 bőr és szemirritációkat okozhat.

Igen, jól olvasod, ez egy 30 éves kutatás…a megdöbbentő viszont az, hogy ezen alapanyagok 85%-át a mai napig használja a szépségipar! Számtalan kozmetikai terméket, tusfürdőt, sampont használunk naponta jóhiszeműen, folyamatosan mérgezve magunkat.

A fenti problémát tovább fokozza, hogy a bevizsgáltakon kívül még számtalan olyan szintetikus szer van, ami nem is létezett 30 éve, így azok hatása nem is szerepel a vizsgálatban. Egyetlen lehetőségünk, ha megpróbálunk tudatosan élni. Kicsit utána kell nézni, mikor elkezdünk használni egy kozmetikumot, vagy sampont váltunk, hogy milyen összetevőket tartalmaz. Felelősek vagyunk magunkért, az életünkért és egyáltalán nem mindegy, hogy egészségesen, vagy betegségek által kínozva kell élnünk az életünket.

Ha mi nem figyelünk oda saját magunkra, azt nem várhatjuk, hogy más majd oda figyel ránk. Mi egy fogyasztói társadalomban élünk, ahol szinte minden a pénzről és a még nagyobb profitról szól!

Ha segítséget szeretnél kérni a témában, keress engem bátran!

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről