Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Cukor vagy egészség? – I. rész

Napjainkban mélyen gyökerező ellenállás van az emberekben a cukorról való lemondással szemben.

Modern táplálkozásunk szinte teljes mértékben a cukorfogyasztás köré épül, mégpedig igen rafináltan: egy müzliszelet több cukrot tartalmazhat, mint egy nagy kocka csoki, a zsírszegény joghurtban esetleg több a cukor, mint a jégkrémben. Amikor teljes kiőrlésűnek álcázott müzlit adsz reggelire a gyereknek némi gyümölcslével kiegészítve, és aszalt gyümölcsöt visz tízóraira zsírszegény joghurttal, úgy gondolod, hogy vigyáztál az egészségére. Ebédig viszont sikerül annyi cukrot elfogyasztania, mintha megevett volna egy tábla töltött tejcsokit egy dobozos kólával. Ez nem a te hibád, hanem a félrevezető tájékoztatásé! Ideje a dolgok mögé nézni!

Ne érezd magad teljesen biztonságban a biobolokban sem: fruktózbombákat is tartanak. Attól, hogy valami „zsírszegény”, „gluténmentes”, „100%-ban természetes”, sőt „hozzáadott cukrot nem tartalmaz”, még nem biztos, hogy egészséges. A címkék félrevezetők lehetnek!

Továbbá minél előrébb van az összetevők listáján a cukor, annál nagyobb baj van, ugyanis annál több van benne.

DE MIÉRT IS ELLENSÉG A CUKOR, VAGYIS INKÁBB A FRUKTÓZ? Erről a cikk második részében olvashatsz, ezen a linken.

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről