Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A stressz és a fogantatás

A  mai ember életében a stressz sajnálatosan már egy természetes állapottá vált. Őseink számára a veszélyek mindig kézzelfoghatóak voltak. A modern ember élete azonban telis-tele van megfoghatatlan, szimbolikus veszélyekkel, melyeket már nem is észlelünk. Egész életünket végigkíséri a megfelelési kényszer, az állandó alkalmazkodás és teljesítés, a hajsza, az anyagi problémák, a boldogtalan kapcsolatok, stb. Mindezek egyéntől függően “stresszelőek”, ki mennyire bírja a gyűrődést.

Tudnunk kell, hogy a vitaminok fogyasztása nem csodaszer, de vitathatatlan tény, hogy meddőségi kezelésekben nagyon fontos, hogy ne legyen hiányállapot a szervezetben.

Amennyiben túl sok stressz éri a baba váró párokat, akkor a nők esetében a peteérés szabálytalanná válhat, a férfiaknál pedig a terméketlenséget sok esetben a sperma mennyiségének csökkenése, illetve oxidációs károsodása okozhatja, hogy nem jön a várva várt baba.

Mindenképpen javasolt ilyen esetben, – akár már a gyógyszeres kezelés kipróbálása előtt – terhességre készülődőknek is több antioxidánst, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítménnyel felerősíteni a szervezetüket a biológiai feladatra.

Kerüljünk a felesleges stresszhelyzeteket és próbáljunk pozitívan gondolkodni, ami kihat ránk, a magzatra és a körülöttünk lévő emberekre is.

[Huszár Dóra]

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről