Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A magyarok majdnem fele krónikus beteg

Elképesztő, de a magyar lakosság 41,7 százaléka állítja magáról, hogy valamilyen krónikus megbetegedésben szenved – derült ki egy kutatásból, melyet a Royal Philips Electronics készíttetett és vitatott meg a sajtó képviselőivel. Ez egy nagyon durva arány, és a statisztikák alapján mindez csak rosszabb lesz.

A kutatás szerint:

A válaszadók 36 százaléka érzi úgy, hogy a következő öt év során veszélyeztetett lesz valamilyen a szív- és érrendszeri megbetegedésben, míg az onkológiai-jellegű betegségektől csupán 12,1 százalékuk tart. A hazai adatok alapján ugyanakkor minden második ember halálát valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés okozza, mely éppen a kétszerese a daganatos betegségekben elhunytak számának.

Nagyon öregszünk!

A Föld lakossága eddig ismeretlen gyorsasággal öregszik; 2000-ben a hatvan év felettiek száma már megközelítette a 600 millió főt, amely 2006-ra körülbelül 700 millióra emelkedett. A szám 2050-re valószínűleg meg fog háromszorozódni, addigra gyakorlatilag 2 milliárd ember tartozik majd a hatvan felettiek kategóriájába. Következésképpen 2100-ra a fejlett világ fele krónikus betegségekben fog szenvedni – hívta fel a figyelmet a magyar kutatás értékelésekor Benedikt Laux, a Philips közép kelet-európai és adriai régióigazgatója.

A megelőzés mindennél fontosabbá vált

A megelőzéssel legalább annyit kell törődnünk, mint a kezeléssel. Az egészségtudatos nevelés egyre fontosabbá válik a terjedő krónikus betegségek veszélye miatt. Az embereket meg kell ismertetni az életformájukból adódó lehetséges következményekkel, ezáltal ösztönözhetjük őket egy egészséges és betegségektől mentes életmód kialakítására” – jelentette ki Benedikt Laux.

Mit tehetsz Te?

Amennyiben nem szeretnél a betegek táborához tartozni, itt az ideje, hogy törődj az egészségeddel. Első körben azt javaslom, hogy jelentkezz be hozzám egy antioxidánsszint-méréssel összekötött konzultációra. Az eredményeid után pedig tudok ajánlani egy biztos megoldást, ami nekem is segített a betegségemben.

Jól hangzik? A további részletekért keress elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

A cikk alapját a hazipatika.com szolgáltatta.
Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről