Egyszerű megoldás hajad egészségéért

Megnyerő külsőnk egyik legfontosabb feltétele a rendezett és egészséges haj. Csak egy kicsit kell rá figyelni, de nem mindegy, hogyan.

Nem olyan egyszerű azért a helyzet, hajunk ugyanis nem csak úgy hipp-hopp kinő a fejünkön. Fontos, hogy honnan nő ki, és mi van alatta. Történetesen a bőrünk, ami, mint tudjuk, a legnagyobb méregtelenítő szervünk. A fejünkön is, így ott rendszeresen felszabadulnak bizonyos anyagok, amelyek aztán a hajunkra kerülnek.

Ahhoz tehát, hogy egészséges és persze dús legyen a hajunk, egészségesnek kell lennie a fejbőrnek. Ez a feltétele annak, hogy megelőzzük például a hajhullást. A környezeti és egyéb hatások pedig a hajszálak egészségét befolyásolják, erre is figyelni kell.

Tovább…

Bélflóra: nem egy női név, hanem egészségünk kulcsa

Itt fáj, ott fáj, puffadunk, görcsölünk, a gyenge immunrendszer miatt folyton elkapunk valamilyen vírust, gyakrabban támadnak a veszélyes baktériumok. Nem biztos, hogy a bélflóra felborult egyensúlya okozza, de ha ez így van, jóval nagyobb kockázatot hordunk magunkban.

Nem véletlen, hogy az egészségtudomány egyik leghíresebb idézete, miszerint a „halál a belekben lakozik” Paracelsus még a 16. században (!) fogalmazta meg. Ennyire nem vennénk komolyan megállapítását a kor polihisztorának, aki lényegében toxikológusként (is) dolgozott.

Tovább…